2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Kibinai

Labai skanūs kibinai, tokie kaip trakuose.







Tešlai:
1 kg kvietinių miltų,
450g margarino arba sviesto,
4 kiaušiniai,
200 g grietinės,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
1 kg kiaulienos sprandinės,
3 svogūnai,
50 g margarino arba sviesto,
1/2 pakelio vegetos,
maltų juodųjų pipirų,
šlakelis virinto šalto vandens.

Visus miltus beriame į puodą, margariną supjaustome gabaliukais ir dedame į miltus, įberiam žiupanelį druskos ir viską gerai sutrinam rankomis, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas.
Imame vieną kiaušinį, atskiriame trymį nuo baltymo: baltymas keliauja į tešlą, o trynį atsidedame atskirai indelyje ( kibinų aptepimui). Likusius tris kiaušinius mušame į masę, dedame grietinę ir maišom, minkom, kol tešla nelips prie rankų.  Tešlą uždengiame arba įsukam į maistinę plėvelę ir paliekam šaldytuve 30 min.

Kol tešla šaldytuve gaminame įdarą:  mėsą supjaustome mažais kubeliais. Į mėsą deddame margariną, kubeliais pjaustytus svogūnus, pilam šlakelį vandens, beriame vegetą bei pipirus ir viską gerai išmaišome.

Traukiame iš šaldytuvo tešlą ir padalinam ją į maždaug vienodod dydžio rutuliukus. Suspaudžiam jį (lad pasidarytų plokščias) pakočiojam, dedame šaukštą įdaro ir fornuojame kibiną. Padarome visus kibinus.
Imame sausą skardą (riebalų tepti nebereikia) , sudedam kibinus. Į atidėtą trynį pilame vandens, paplakame. Plakiniu aptepame kibinus, dedame į 200 laipsnių įkaitiną orkaitę ir kepame 25 - 30 min.






 Skanaus

2 komentarai:

  1. maciau youtubej sita :) bet man vis tiek ne kaip trakuose gaunasi:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. o man tokie patys gaunasi, darant su sviestu:)

    AtsakytiPanaikinti