2012 m. rugsėjis 5 d., trečiadienis

Marinuoti burokėliai obuolių sultyse

Šis receptas mamos, gaunasi labai skanūs burokėliai su rūgštele.


Tiesa, tikslių proporcijų nėra, bet tai visiškai nesudėtinga. Proporcijas maždaug tokios, kai kiekis apie 3 l  jau tarkuotkuotų burokėlių.

Reikės:
burokėlių,
1,5 - 2 l šviežiai spaustų rūgščių obuolių sulčių,
šaukštas druskos,
pipirų,
lauro lapelių.

Burokėlius išverdame, perliejame šaltu vandeniu ir paliekame, kol atvės. Tada sutarkuojame burokine tarka arba supjaustome šiaudeliais ir dedame į puodą. Atskitrame puode atviriname obuolių sultis ir užpilame ant burokėlių, kad apsemtų. Dedame druską, pipirų grūdelius, lauro lapus ir truputį pakaitiname, kol užkaista burokėliai, ragaujame. 
Dedame į iškaitintus stiklainius ir kaitiname 10 - 15 min. Užsukame stiklainius ir laikome apverstus, kol atvės.


skanaus:)

2 komentarai:

  1. as nekaitinu,ir visada gerai laikasi

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laikosi, bet dėl atsargumo vistiek pakaitinu:)

    AtsakytiPanaikinti