2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Marinuoti grybai

Reikės:
grybų.
marinatui:
1 l vandens,
3 v.š. acto,
1,5 v.š. druskos,
5 juodųjų ir 3 kvapiųjų pipirų žirnelių,
3 lauro lapai.

Grybus išvalyti,  supjaustyti, dėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, kad apsentų pusę grybų, grybai paskęs savo sultyse, kai pasirodys putos jas nugriebti. Pavirti 10 min., įdėti druskos, prieskonių. Druskos dėti pagal skonį. 3 l puodui reikia maždaug 2 v.š. druskos, acto apie 9 v.š.
Verdančius grybus su skysčiu supilti į švarius stiklainius, greitai užsukti ir apversti. Laikyti šaldytuve, o norint laikyti rūsyje prieš užsukant pakaitinti 15 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą