2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

Labai skanūs, trapūs sausainiukai




Reikės:
200 g kambario temperatūros sviesto,
3/4 puodelio (150g) cukraus,(jei saldžiai ne,ėgstate, dėkite mažiau),
kiaušinis,
žiupsnelis druskos,
a.š. vanilinio cukraus,
1/2 a.š. kepimo miltelių,
apie 280 g kvietinių miltų,
1/2 puodelio šokolado lašelių (arba 80g tarkuoto šokolado).

Sviestą su cukrumi išsukti iki kreminės masės. Įmaišyti žiupsnelį druskos bei vanilės. Įmušti kiaušinį ir viską gerai išsukti. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Dalį miltų sudėti į tešlą ir išmaišyti. Tada suberti šokolado lašiukus, likusius miltus ir užminkyti prie rankų nelimpančią tešlą.
Padalinti tešlą į  4 dalis ir suformuoti kvadratines arba apvalias juosteles (panašiai, kaip gaminant sušį), dėti į lėkštę, apsukti maistine plėvele ir dėti į šaldymo kamerą 15 min, kol tešla sukietės.   Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros. Tada supjaustyti riekelėmis ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 15 - 20 min., kol kraštai pasidarys auksinės spalvos.
Skanaus:)

Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą