2012 m. lapkričio 16 d., penktadienis

Bananinis varškės pyragas su šokoladu


Tešlai:
200g sviesto,
kiaušinis,
2 st. miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 st cukraus.
Įdarui:
500g varškės,
2 v.š. krakmolo,
3 kiaušiniai,
200 g grietinės,
2 - 3 bananai,
1 st. cukraus,
Papuošimui:
šokoladinės glazūros, pirktinės ar naminės,
kokoso drožlių.

Ištirpinti sviestą, atskirai išplakti kiaušinį. Kai sviestas šiek tiek pravės, supilti kiaušinį, cukrų ir išsukti, kol aptirps cukrus. Atskirame inde susipilti miltus, kepimo miltelius ir supilti paruoštą sviestą su cukrumi. Maišyti rankomis iki vienalytės masės. Padalinti tešlą i dvi dalis, suvynioti į maistinę plevelę ar maišelį ir dėti į šaldymo kamerą 30 - 40 min.
Per tą laiką pasiruošti įdarą. Ištrinti vatškę, išplakti kiaušinius su cukrumi. Į varškę dėti grietinę, krakmolą, supilame išplaktus kiaušinius su cukrumi, gerai išmaišome. Taip pat įdedame mažais griežinėliais pjaustytus bananus, sumaišome.
Pasiruošiame kepimo formą, vieną dalį tešlos sutarkuojame burokine tarka. Ant tarkuotos tešlos pagrindo dedame varškės įdarą, o ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą.


Kepame apie valandą 170 - 190°C orkaitėje. Pyragui iškepu, palikti jį atvėsti.


Tada užpilame glazūrą ir gausiai apibarstome kokoso drožlėmis. Valgyti, kai glazūra visiškai sustings.


Skanaus:)




Šaltinis

1 komentaras:

  1. Jau iškart supratau,kad šitas pyragas man labai patiks,tad dėkoju už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti