2012 m. lapkričio 21 d., trečiadienis

Linos vokiškas varškės pyragas


Pagrindui:
150g miltų,
75g sviesto,
100g cukraus,
1 kiaušinis,
vanilinis cukrus.
Įdarui:
750g varškės,
150g cukraus,
3 v.š. citrinos sulčių,
50g bulvių krakmolo,
4 kiaušiniai (atskirai baktymai ir  tryniai),
200g grietinės,
vanilinio cukraus,
truputį pieno.
Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išsukti ( galima kombainu). Po to dėti kiaušinį, druską, miltus. Suformuoti rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30 min. Iškočioti lakštą, (ar rankų pagalba) dėti į kepimo formą ir padėti į šaldytuvą, kol įdaras bus paruoštas. Įkaitinti orkaitę iki 160°C.
Dubenyje blenderiu sumaišyti varškę, cukrų, trynius, citrinos sultis, grietinė ir vanilinį cukrų. Sumaišyti krakmolą su pienu, dėti į varškę. Įmaišyti plaktus baltymus ir supilti ant pagrindo.



Kepri 1,5 - 2 valandas.


Skanaus:)


Šaltinis

1 komentaras:

  1. recepte parasšyta dukart miltų -150 g miltų
    75 g miltų ?kodėl?galbūt 75 g sviesto?

    AtsakytiPanaikinti