2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Piemenų pyragas

Labai labai skanus piemenų pyragas (apkepas) iš Beatos knygos. Belieka gailėtis, kad šio recepto neišbandžiau anksčiau:)


4 - 6 asmenims. Aš faršo dėjau 700g ir visko truputėlį daugiau, tai gavosi lygiai šešios formelės.
Reikės:
500g jautienos faršo,
1 didelis svogūnas,
2 saliero stiebai,
4 nedidelės morkos,
2 lauro lapeliai,
1/2 a.š. džiovintų čiobrelių,
2 skiltelės česnako,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
2 v.š. sojų padažo,
2 v.š. vorčesterio padažo,
1 v.š. balzamiko acto,
2 v.š. pomidorų pastos,
400ml jautienos sultinio arba vandens.
Viršui:
10 - 12 vidutinių bulvių,
sviesto,
šlakelis pieno.

Pirmiausia pasidarome mėsos sluoksnį. Smulkiai pjaustytą svogūną apkepinti šlakelyje aliejaus, sudėti mėsą ir gerai apkepti iš visų pusių. Sudedam kubeliais pjaustytus saliero stiebus ir morkas, lauro lapus, čiobrelius, pipirus, druską, įspaudžiam česnaką, patroškinam apie 10 min. Tada supilti sojos, vorčesterio padažą, actą, dėti pomidorų pastos, įspaudžiam česnaką gerai išmaišyti. Pilti sultinį ir neuždengus patroškinti apie pusvalandį, kol skystis išgaruos, kad mėsa gerai išsitroškintų ir daržovės suminkštėtų.


Išsiverdame bulvių košę, bet nepadarom skystos, kaip tyrelė, šiam patiekalui geriau tvirtesnė.
Iš mėsos išimam lauro lapus, dedam ją į kepimo indelius ar didelį indą.


Ant viršaus atsainiai dedam bulvių košę, nesulyginam! Kepam 190°C orkaitėje apie 30 - 40 min., kol pyrago kepurė gražiai paruduos. Galima užberti tarkuoto sūrio.



P.s. Nors Beata patarė valgyti su troškintomis daržovėmis, tačiau labai skanu ir su raugintais agurkais.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą