2012 m. lapkritis 6 d., antradienis

Šakočio pusbrolis

Labai skanus ir įdomus pyragas, tikrai primenantis šakotį. Vienintelis jo minusas tik tas, kad užima nemažai laiko. Kepiau 26cm skersmens formoje ir išgavau 9 sluoksnius:)



Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Reikės:
350g sviesto,
350g cukraus,
7 kiaušiniai (atskirti tryniai ir baltymai),
200g miltų,
150g krakmolo,
2 - 3 v.š. grietinės,
1 a.š. vanilinio cukraus.

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėti po vieną trynį ir plakti, kol susidės visi. Miltus išsijoti kartu su krakmolu ir suberti į tešlą.  Baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į tešlą, išmaišyti, sudėti grietinę. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei per tiršta įdėti dar grietinės:


Kepimo popieriu iškloti kepimo formą ( aš patepiau tik sviestu). Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu sluoksniu, košti į orkaitę, įkaitintą iki 220°C (funkcija iš viršaus), kepti kol truputį paruduos. Kai apkeps pirmas sluoksnis išimti::
Pilti kelis šaukštus tešlos ant viršaus:
Sulyginti:
Ir vėl kepti. Sluoksniuoti, kol neliks tešlos. Supjaustyti, kol šiltas.

Sknaus:)



Šaltinis

1 komentaras:

  1. reikes pamegint daug nieko nereikia ir skanei atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti