2012 m. lapkričio 16 d., penktadienis

Troškinys moliūge

Skanus troškinys, garnyrui labai tinka ryžiai. Naudojau beveik dviguba normą, bet moliūgas labai jau didelis buvo iki biršaus neprisipildė:)

Reikės:
Moliūgo,
sauja apvirtų voveraičių (tinka ir pievagrybiai),
5 sk. česnako,
200g konservuotų ananasų su sultimis,
morka,
svogūnas,
indelis pomidorų padažo (arba padažui naudojamų daržovių ir prieskonių),
100g sūrio,
800g vištienos filė,
druska, pipirai, ciberžolės miltelių,
muskato riešuto,
aitriosios paprikos miltelių,
petražolių.

Moliūgui gražiai išpkauti kepurėlę, išskobti  prie sienelių paliekant 2 - 3 cm minkštimo. Moliūgą ištrinti druska ( maždaug pusė šaukštelio).


Keptuvėje pakepti gabaliukais pjaustytą, truputį sausai pamarinuotą vištieną, įspausti česnaką. Atskirai ant sviesto pakepti svogūną, voveraites, vėliau įdėti papriką, morką ir išskobtą moliūgo minkštimą, kai daržovės suminkštės įpilti padažą ir ananasus su sultimis, sudėti vištieną, prieskonius ir išmaišyti.


Viską sudėti į moliūgą, suberti sūrį, kiek trūksta skysčio, iki viršaus, įpilti sultinio (kadangi pas mane moliūgas labai didelis, tai pilno nepyliau, kad nesigautų sriuba).


Uždengiam dangteliu ir kišam į orkaitę.


Kepti 190°C orkaitėje pusantros valandos. Kepimo laiką žiūrėti pagal moliūgo dydį, pabadžius su pirštu, jis turi būti minkštas. Neperkepti, nes moliūgas sukeps ir skystis sukris. Dedam į lėkštę, su samčiu kartu užkabinant minkštimo nuo sienelių, užpilam grietinėlės ir patiekiam su ryžiais.


Skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą