2012 m. gruodžio 17 d., pirmadienis

Cepelinai kitaip

Labai skanūs, minkšti cepelinai pagal mamos draugės Zitos receptą:)

Reikės:
(bulves parinkti maždaug vienodo dydžio)
10 su lupenomis virtų bulvių,
10 paprastų bulvių,
kiaušinis,
400g krakmolo,
druska.

Pirmiausia išsivirti 10 bulvių, o kol jos vėsta, pasigamintį įdarą. Faršą apkepti su prieskoniais ( kaip ir kotletams). Atvėsusias bulves nulupti, sutarkuoti per truputį smulkesnę tarką nei burokinė ( bet ne pačią smulkiausią), tada žalias per tą pačią tarką, įmušti kiaušinį, druskos, krakmolą ir labai gerai išmaišyti.
Tada šlapiomis rankomis formuojame cepelinus, dedame į verdantį vandenį ir verdame 20 - 25 min.
Man labai skanu su padažu su pievagrybiais: pakepinti šoninę, svogūną, pievagrybius, dėti grietinės, druskos, pipirų ir užvirti/

Skanaus:)


3 komentarai:

  1. Labai greitai pasigamina,aš tik stengiuosi kuo karštesnes bulves sutarkuoti ir nemušu kiaušinio,o kai žalias sutarkuoju tai dar su ranka stipriai nuspaudžiu skystįiš tokio kiekio bulvių tai gausis apie 15 vnt. cepelinų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsakymai
    1. Taip, gaminau ne vieną kartą, gavosi minkštučiai cepelinai. Bet jei blvės labai krakmolingos, galite naudoti mažiau.
      Sėkmės

      Panaikinti