2012 m. gruodžio 5 d., trečiadienis

Farširuota višta

Labai skani višta, puikiai tinkanti Kalėdoms. Dovilės pasiūlytas, ir mano patobulintas iš 3 receptų:)

Reikės:
Višta,
viena vištienos krūtinėlė,
virta morka,
didele sauja lazdyno riešutų (iki 200g),
žalias ir virtas kiaušinis,
grietinėlėje ar piene mirkyto batono,
po saują džiovintų abrikosų ir razinų,
galima svogūno ar česnako,
druskos, pipirų.

Pirmiausia išdarinėjam vištą, atskiriam odą nuo mėsos, paliekam tik odą, kojeles ir sparnelius.


Mėsą ištrinti galima su druska, pipirais ir česnaku. Mėsą atskirti nuo kaulų. Viską sumalti kartu su kita krūtinėle, riešutais, vaisiais, morka ir kiaušiniu. Dėti išmirkytą batoną, kiaušinį, prieskonius ir gerai išmaišyti.
Įdarą kimšti į beveik užsiūtą vištą.


Kai jau visas įdaras sukištas, užsiūti. 



Višta turi būti plokštesnė. Įkaitiname orkaitę iki 180°C , vištą, kuri guli skardoje, uždengiame folija, įpilame truputį vandens. Po valandos nuimame foliją ir kepame dar mažiausiai pusvalandį, kol  višta apskrus. 
Skanu su ryžiais ir marinuotomis daržovėmis.

Skanaus:))



3 komentarai: