2012 m. gruodžio 7 d., penktadienis

Kijevo kotletai kitaip

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletai:) Beveik iš dvigubos normos gavosi 14 kotletų:)




Reikės:
maždaug 650g vištienos krūtinėlės,
180g varškės,
kiaušinis,
vištienos prieskonių (ar kitų), druskos, pipirų,
apie 100g kambario temperatūros sviesto,
šviežiū ar šaldytų petražolių ir krapų.

Miltų, džiūvėsėlių ir kiaušinių kotletų apvoliojimui.

Pirmiausia pasiruošiam įdarą: sviestą sumaišom su krapais ir petražolėmis, dedam ant maistinės plevelės, suformuojam ovalą ir dedam į šaldytuva ar šaldymo kamerą.
Tada susimalame vištieną, dedam į dubenį ir sumaišom su varške, kiaušiniu ir prieskoniais iki vientisos masės. Drėgnomis rankomis imam mėsos, ją delne paplojam dedam riekelę sviesto ir formuojam kotletą, kaip nedidelius cepelinus.  Kotletus pirmiausia apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ( kiaušinius paplakame su šaltu vandeniu, trim kiaušiniams kiaušiniams reiktų apie 100ml šalto vandens) ir džiūvėsėliuose, tada vėl kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Dar gerai paformuoti, kad priliptų džiūvėsėliai.



Keptuvėle įkaitinti aliejų (jo reikia tiek, kad apsemtų nors trečdalį  kotletų ), dėti kotletus ir vis vartant kepti iš visų pusių, kol gražiai paruduos ir apskrus. Patiekti su bulvių koše. O lėkštėje dar mano marinuotos salotos.


Skanaus:)


Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą