2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Kepta antis įdaryta obuoliais

Minkšta, sultinga ir labai skani antis. Tik vietoj bulvių turi būti porą obuoliukų:)


Reikės:
Anties,
česnakų,
citrinos, 
kmynų,
druskos, pipirų,
obuolių,
medaus ir gvazdikėlių ( nebūtinai).

Antį apšlakstyti citrinos sultimis, ištrinti druska, pipirais, česnaku ir kmynais. Kišti į maišą, pastatyti šaltai 1 - 5 d. , kad marinuotųsi. Obuolius supjaustyti į 2 ar 4 dalis ir prikimšti jais antį. Prismaigstyti mediniais pagaliukais, kad niekas neišbėgtų. Kišti antį į kepimo rankovę ir kepti 1,3 valandos 180-200 laipsnių temperatūroje. Tada rankovę prakirpti, kad išbėgtų taukai, jais palaistyti antį. Imti kokius keturis obuolius, išskobti jų vidų, į kurį dėti po 0,5 - 1 a.š medaus ir po gvazdikėlį. obuolius statyti šalia anties ir kepti dar apie pusvalandį.


Skanaus:)

9 komentarai: