2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Zacherio tortas

Labai skanus pyragas is knygos "Kepimo džiaugsmai". Tik per skubėjimą pyliau karštą šokoladą tai nelabai gražus gavosi:)


Reikės:
280g tamsaus šokolado,
130g kambario temperatūros sviesto,
125g cukraus pudros,
1 pakelis vanilinio cukraus,
6 kiaušinių tryniai,
6 kiašinių baltymai,
275g cukraus,
125g miltų,
250g abrikosų uogienės ar džemo.

130g smulkinto šokolado ištirpinti karšto vandens dubenyje. Palikti atvėsti. Riebalus gerai išsukti, įberti sukraus pudrą, vanilinį cukrų, išplakti iki vienalytės masės. Po vieną įmušti trynius ir šmaišyti šokoladą.
Baltymus gerai išplakti iki standžių putų, suberti 75g cukraus, paplakti ir įmaišyti į šokoladinę masę. Įsijoti miltus ir atsargiai mentele sumaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 175°C. Kepimo formą ištepti riebalais , pabarstyti miltais, sukrėsti tešlą ir dėti į orkaitę. Tarp orkaitės ir durelių įsprausti medinį pagaliuką paliekant tarpą. Kepti 15 min. Po to sumažinti iki 150°C ir kepti dar 50 min. Ataušinti. Pašildytą abrikosų uogienę pertrinti per sietą.Pyragą perpjauti į dvi dalis. Apatinę dalį aptepti su puse abrikosų uogienės, ant viršaus uždėti kitą ir užtepti likusią uogienę.
Likęs cukrus 5 min. smarkiai pakaitinamas su ⅛ l vandens ir likusiu šokoladu. Tortas aptepamas praaušintu šokoladu.


Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą