Tešlai:
150g grietinėlės
sviesto arba margarino,
150g cukraus,
2 a.š.
vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
200 – 250g miltų,
2 a.š.
kepimo miltelių (arba 1a.š.gesintos sodos).
Įdarui:
600g varškės (1-20%),
4 kiaušiniai,
150g cukraus,
100g bulvių
krakmolo,
300g šilauogių
(arba serbentų, mėlynių,spanguolių,braškių ar kt.)
Taip pat cukraus pudros.
Sviestą išsukame
su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinį, sumaišyti. Berti kepimo
miltelius, miltus. Užminkyti ne kietą tešlą. Ištepti skardą sviestu (aš naudojau
26 cm), dėti tešlą ir
padaryti kraštelius:
Ruošti įdarą: atskirti baltymus nuo trynių.
Trynius išplakti su cukrumi. Dėti varškę, gerai išmaišyti (jei reikia varškę pertrinti).
Po to dėti krakmolą. Išplakti baltymus su žiupsneliu druskos. Atsargiai
įmaišyti i varškės masę. Masę supilti ant tešlos, sulyginti:
Uogas sutrinti su blenderiu ar šakute ,sumaišyti
su šaukštu cukraus ir dėti ant varškės:
Kepti 180
°C įkaitintoje orkaitėje apie
valandą. Jei viršus pradeda degti pridengti folija. Iškepusį apibarstyti
cukraus pudra ir atvėsinti.
P.S. Man
skaniausia su Prezident varške pyragams.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą