Traškūs agurkėliai su rūgštele, tiesiog puikūs žiemai. Tiks ir peraugę agurkai. O receptas mano mamos draugės Zitos:)
5 kg agurkų,
0,5 l pomidorų padažo,
1 st. acto,
1 st cukraus,
2 v.š. druskos,
1 st. aliejaus,
galvutė česnako.
Agurkus supjaustyti griežinėliais, o kurie per dideli prieš tai perpjauti per pusę. Sudėti į puodą ir viską supilti ant viršaus. Kai užverda, pavirti 5 min, sudėti smulkintą česnaką ir dar 3 min pavirti,kol agurkai pradės keisti spalvą, bet ne ilgiau kaip 10 min. Sudėti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
P.S. Išeina 10 0,5 l stiklainių.
Puikus Jūsų mamos draugės receptas. Agurkai labai skanūs. :)
AtsakytiPanaikintiAciu
AtsakytiPanaikintiO pakaitinti stiklainiu nereikia?
AtsakytiPanaikintiPakaitinti stiklainiu nereikia?
AtsakytiPanaikintigalima, bet as nekaitinu. Tik butina gerai isplauti
AtsakytiPanaikintivikas būtu gerai su šituo receptu, tik va česnako reikia ne galvutę o 200g, ir vienas čili pipiriukas, smulkiai kapotas, jei galvojate, kad bus aštru, tai klystate.
AtsakytiPanaikintidarau jau antri metai, labai skanu
AtsakytiPanaikintiLabai skanu dariau ir symet vel darau
AtsakytiPanaikintiDziugu, kad patiko:)
AtsakytiPanaikintidarau jau daug metu ir daug patariu pasigaminti visiem
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas:)
AtsakytiPanaikintiO tai kokia ta stiklinė ,200 ,ar 100gr
AtsakytiPanaikinti