2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis
Nuostabaus skonio salotos
Reikės griežinėliais pjaustytų:
pomidorų,
agurkų,
svogūnų.
Užpilui:
1 l vandens,
po 1 v.š. druskos ir cukraus,
nepilną šaukštelį citrinos rūgštelės,
3 v.š. želatinnos,
8 pipirai,
3 lauro lapeliai,
5 gvazdikėliai.
Želatiną užmerkti šaltame virintame vandenyje (1,5 st), geriausiai išbrinksta pastovejusi per naktį, arba jei taip neišeina užteks ir 45 min.. Po to užvirti užpilą, sudėti visus ingredientus skirtus užpilui. Kai vanduo užverda, paviriname apie 5 min.
Į pravėsusį užpilą supilame ištirpintą želatiną, gerai išmaišome ir pilame į stiklainius, kur sluoksniais sudėti pomidorai, svogūnai ir agurkai. Pakaitiname stiklainius 10 - 15 min ir uždarome. Atvėsusius stiklainius dedame į šaldytuvą, o kai želatina sustings, tada jau galima pernešti į rūsį.
P.S. Marinato užtenka 6 puslitriniams stiklainiukams.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą