2012 m. spalio 8 d., pirmadienis

Slyvų pyragas





Reikės:
500g slyvų,
1,5 st. miltų,
120g sviesto,
3 v.š. cukraus,
3 tryniai,
1 a.š. kepimo miltelių,
pakelis migdolų drožlių.

Viršui:
3 baltymai,
100g cukraus pudros,
žiupsnelis druskos.

Miltus persijoti su kepimo milteliais, įtarkuoti sviesta, dėti cukrų, trynius ir gerai sumingyti tešlą. Į skardą dėti kepimo popierių, ant jo iškloti tešlą. Išimti kauliukus iš slyvų, apvolioti jas cukruje ir dėti ant pagrindo, truputį paspaudžiant. Orkaitę įkaitinti iki 190°C, kepti 15 min.
Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos ir sukraus pudra iki standumo. Ištraukus pyragą gražiai aptepti ir pakepti kol baltymas paruduos.





Skanaus:)

Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą