Biskvitui:
5 kiašinių,
200 g cukraus,
100 g miltų,
80 g krakmolo,
2 a.š. kepimo miltelių.
Kavos sirupui:
400 g karšto vandens,
4 a.š. tirpios kavos,
4 a.š. cukraus.
Kremui:
450 ml grietinėlės,
350 g maskarponės,
100 ml cukraus pudros.
Pirmiausia reikia išsikepti biskvitą: kiaušinius su cukrumi išplakti iki standžių putų. Atskirame dubenyje persijoti sausus produktus ir atsargiai juos įmaišyti į kiaušinius, atsargiai išmaišyti, pilti į formą ir kepti 180˚C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kol biskvitas kepa, pasidarome kavos sirupą, kad pravėstų.
Iškepusį biskvitą atvėsinti (jei kepant iškilo kalniukas uždėti lėkštę, kad jis sukristų).
Kol vėsta pasidarom kremą: šaltą grietinėlę išplakti su cukraus pudra, vėliau įįmaišyti maskarponę. Atvėsusį biskvitą perpjauti per pusę, imti viena pusę , ją gauiai sulaistyti kavos sirupu ir užtepti pusę kremo.
Dėti kitą biskvito paplotėlį, sulaistyti ir aptepti likusiu kremu, galima apibarstyti kakava. Dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą