2015 m. lapkričio 15 d., sekmadienis

Meksikietiškai įdarytos paprikos

Skaniosios Beatos paprikos


Reikės:
4 didelės paprikos,
1 didelis svogūnas,
2 sk. česnako,
100g torilijų traškučių,
500g maltos kiaulienos,
1/2 a.š. malto kumino,
1/2 a.š. maltos kalendros,
1 a.š. maltos saldžiosios paprikos,
druskos, juodųjų pipirų,
1 džiovinta ar šviežia aitrioji paprika,
150g kukurūzų ( skanu švieži, nuo burbuoles nupjauti peikiu),
100g mocarelos arba fermentinio sūrio.

Paprikas perpjauti per pusę, atsargiai išimti sėklas ir baltą membraną. Ruošiame įdarą: smulkiai supjaustome svogūną, sutriname česnako skilteles. Beveik visus tortilijų traškučius , keletą pasiliekame, sutraiškome rankomis iki trupinių.  Į maltą mėsą beriame svogūnus, česnakus, prieskonius:kuminą, kalendrą, papriką, druską ir pipirus, smulkintą aitriąją papriką. Taip pat į kiaulieną beriame smulkintus traškučius ir kukurūzus, viską sumaišome rankomis. 
Į kiekvieną paprikų puselę pridedame įdaro, kad kyšotų nedidelis mėsos kalnelis. Įdarytas paprikas dedame į kepimo skardą. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių ir kepame 30 min.
Po pusvalandžio mėsa ir paprikos bus beveik iškepę. Ištraukiame iš orkaitės, kiekvieną papriką pabarstome smulkintais tortilijų traškučiais, uždedame po juostelę sūrio ir dar 15 mindedame į orkaitę.


Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą