Labai gaivus pyragas, puikiai tinkantis bet kuriai progai. Skaniausias kitą dieną, šaltas.
Kepimo forma 26cm, paruošiama per 25 min.+ kepimas apie 1 valandą.
Reikės
1 skardinė konservuotų anansų (8 griežinėliai, be skysčio 260g)
1 stiklainis konservuotų trešnių ,
Tešla
125g sviesto arba margarino,
50g manų kruopų,
1 a.š. kepimo miltelių,
125g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
500g kreminės varškės,
3 dideli kiaušiniai,
2 v.š. citrinų sulčių,
2 v.š. ananasų sulčių.
Želė sluoksniui
250ml skysčio nuo ananasų (jei neužtenka, dapilti vandens),
Pakelis tortų želė,
1 v.š. cukraus.
Išlydyti sviestą, atvėsinti. Ananasams ir vyšniom leisti gerai nuvarvėti. 2 šaukštus ananasų sulčių atsidėti tešlai. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Dubenėlyje sumaišyti sausus produktus: manus, kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų. Atskirai gerai permaišyti varškę, kiaušinius, citrinos sultis, 2 šaukštus ananasų sulčių ir lydytą sviestą. Viską kartu gerai išmaišyti.Čia puikiai tinka ir maišytuvas.
Tešlą paskleisti į kepimo formą išteptą riebalais. išdęlioti ananaso griežinėlius. Į ananaso viduriukus ir į tarpelius tarp ananasų dėti konservuotas trešnes.. Kepti apie 1 valandą.
Pyragą atvėsinti. Pasiruošti želė iš skysčio nuo ananasų, cukraus ir tortų želė pagal nurodymus ant pakelio. Atvėsinti ir užpilti ant pyrago.
Skaniausias palaikytas šaldytuve per naktį.
Skanaus
________________________________________________
ca. 8 ananas ringer i syrup ,
100g konservert kirsebær (kan tas ut av syltetøy eller kompott).
125g smør,
50g semule,
1 ts bakepulver,
125g sukker,
1 pakke vaniljesukker,
500g cottage cheese (bruk stavmikser for å få kremkonsistens),
3 egg,
2 ss sitronsaft,
2 ss ananassaft fra hermetikk boks.
250ml ananassaft fra hermetikk boks (hvis det er for lite, bland med vann),
1 pakke tortengelee,
1 ss sukker.
Smelt smøret og sett det til avkjøling.
Varm ovnen til 180°C.
Bland semule, bakepulver, sukker og vaniljesukker sammen.
Bland cottage cheese, egg, sitronsaft, ananassaft og smør. Deretter bland alt godt sammen. Kan bruke kjøkkenmaskin til dette.
Hell kakerøren i en smurt springform (26 cm).
Sett ananasringer på toppen av røren og kirsebær i hullene.
Stek kaken i ca. en time og avkjøl.
Lag gele til toppen og avkjøl. Hell så over kaken.
Sett kaken i kjøleskapet over natten. Da smaker den best.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą