2018 m. birželio 20 d., trečiadienis
Ropinio kopūsto sriuba su saliamiu / Kålrot- og gulrotsuppe med salami
Reikės
400g ropinio kopūsto,
200g morkų,
1 svogūnas,
3 šalotinių svogūnų,
1 v.š. sviesto,
1l daržovių sultinio,
150g Creme fraiche,
druska, pipirai,
100g saliamio,
2 v.š. sviesto,
petražolių lapelių.
Kopūstą ir morkas nuskusti, supjaustusi. Pakepti svieste, užpilti daržovių sultiniu ir virti apie 30 min.
Sublenderiuoti daržoves ir įmaišyti crem fraiche arba grietinę, padruskinti, papipirinti.
Supjaustyti saliamį 1 cm storio gabaliukais ir apkepti kartu su šarlotinius svogunais svieste, kol gražiai apskrus.
Pilam sriubą i lėkšę, dedam ant viršaus saliamio su dvogūnu, užbarstom petražolių lapeliais ir skanaujam.
Patiekti su švieziai kepta baguette.
P.S. Šarlotinius svogūnus užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 1-2 min. ir dėti į šalta vandenį su ledukais porai minučių. Tada nulupti ir pjaustyti vartojimui.
Skanaus:)
------------------------------------------------------------------------
400g kålrot,
200g gulrøtter,
1 løk,
3 sjalottløk,
1 ss smør,
1l grønsaksbuljong,
150g Creme fraiche,
salt, pepper,
100g salami,
2 ss smør,
persille.
Del kålroten i tykke skiver og fjern skallet. Skrell gulrøttene. Del kålroten og gulrøttene i biter. Stek litt i stekepanne og hell opp buljong. Kok opp vann og kok grønnsakene møre. Ca. 30 min.
Skjær sjalottløk i ringer og stek den i stekepanne sammen med salami til alt blir gyllent.
Mos alt med stavmikser og ha i crème fraiche. Smak til med salt og pepper.
Ha gjerne litt hakket persille og salami med sjalottløk over suppa når du skal servere den.
Server suppa med nybakt baguette.
TIPS Skrell sjalottløken enkelt: Kok opp vann, ha i hel sjalottløk og la dem koke i maks. ett minutt. Legg dem over i isvann. Kutt litt av enden og klem løken ut av det ytterste skallet. Raskt, enkelt og helt tårefritt!
Šaltinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą