2018 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Vištienos apkepas su daržovėmis / Kylling- og grønnsakform



Greita, paprasta ir skanu.

4 porcijoms reikės:
4 vištienos filė,
½ citrinos sulčių, 
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 a.š. druskos,
¼ a.š. pipirų,
400g brokolio, maždaug pusę,
1 raudonoji paprika,
2 svogūnai,
4 sk. česnako,
2 v.š. sviesto kepimui,
pakelis pjaustytos šoninės, apie 130g.
Padažui:
1 sk. česnako,
150 ml Crème Fraîche,
1 v.š. garstyčių,
½ a.š. druskos,
¼ a.š. pipirų,
truputį tarkuoto sūrio.

Vištienos krūtinėlę apšlakstyti citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Pabarstyti pipirais ir druska.
Brokolius, papriką, česnaką ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepti svieste kelias minutes.
Dėti apkeptas daržoves į kepimo indą, ant viršaus vištienos krūtinėles.
Padažui sumaišyti Crème Fraîche, smulkintą česnaką ir garstyčias. Pilti padažą ant vištienos su daržovėmis ir pabarstyti sūriu.
Kepti apatinėje lentynoje 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Apkepti šonibės juosteles keptuvėje. Uždėti prieš patiekiant.
Patiekti su duona ar kitu mėgstamu garnyru ir salotomis.

Skanaus

----------------------------------------------------------------------------

(4 porsjoner)
4 kyllingsfileter
½ sitron saft
2 ss olivenolje
1 ts salt
¼ ts pepper
400 g brokkoli
1 rød paprika
2 gule løk
4 båter hvitløk
2 ss maieri ( til steking )
1 pk. bacon
Topping:
1 båt hvitløk
3 dl  Crème Fraîche
1 ss søt og sterk sennep
½ ts salt
¼ ts pepper
ev. litt revet ost

Press sitronsaft over kyllingfiletene og hell litt olivenolje over. Krydre med salt og pepper.
Rens og kutt brokkoli, paprika, løk og hvitløk i mindre biter.
Varm smør i en vid stekepanne, og stek alle grønnsakene i ca. 2 minutter. Legg grønnsakene i en ildfast form og legg kyllingen over grønnsakene.
Bland sammen finhakket hvitløk, Crème Fraîche og sennep. Smak til med salt og pepper. Hell det over kyllingen og grønnsakene i formen og dryss over litt ost på toppen.
Stekes på nederste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Stek bacon i pannen og legg på en skive like før servering.
Server gjerne godt brød og en grønn salat ved siden av.

2018 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Luksusbrownies



Pasakiškai skanus brownie-sūrio pyragas, kuris patinka visiems. Viena pažįstama paragavusi pasakė :"aš šiaip nemėgstu brownie, bet šitas svajonių pyragas"

Reikės:
125g sviesto,
125g tamsaus konditerinio šokolado,
3 kiaušiniai,
250ml cukraus,
4 v.š. pieno,
250ml miltų.
Sūrio sluoksniui:
400g kreminio sūrio ( Philadephia),
150 ml cukraus,
3 kiašiniai,
1 a.š  vanilinio cukraus,
100 ml grietinės. 
Glazūrai:
100g kreminio sūrio,
apie 300ml cukraus pudros,
1 v.š. citrinos sulčių.
Papuošimui:
kakava,
galima šokoladinių saldainių širdučių ar pan.

Nedideliam puode išlydyti sviestą. Nuimti puodą nuo viryklės ir dėti į sviestą smulkintą šokoladą. Leisti šokoladui išsilydyti ir sumaišyti iki vienalytės masės. Į masę įmaišyti cukrų, po to kiaušinius po vieną, pieną ir miltus.
Pilti tešlą i kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (20x30cm). Kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje 25 min. Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir atvėsinti.
Sumažinti orkaitę iki 160°C.
Antram sluoksniui plakti sūrį su cukrumi, įmaišyti kiaušinius ir vanilinį cukrų ir galiausiai grietinę. Paskleisti kreminę masė tolygiai ant pirmojo sluoksnio ir kepti 160°C orkaitėje 45-55min. Iškepusį pyragą visiškai atvėsinti, geriausia per naktį šadytuve.
Glazūrai sumaišyti kreminį sūrį, cukraus pudrą ir citrinos sultis iki vienalytės masės ir aptepti pyragą. Pabarstyti kakava ir papuošti saldainiais.  
Galima užšaldyti


Skanaus



----------------------------------------------------------------------------

Fantastisk kake
125g smør
125g mørk kokesjokolade
3 egg
2½ dl sukker,
4ss melk
2½ dl hvetemel
Fyll:
400g kremost, naturell
1½ dl sukker 
3 egg
1 ts vaniljesukker
1 dl rømme
Glasur:
100g kremost
ca. 3 dl melis
1ss sitronsaft
Pynt:
kakao
sjokoladehjerter.

Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. 
La sjokoladen smelte i smøret, og rør blandingen jevn. Tilsett sukker og deretter eggene, og rør til en blank røre. Bland så inn melk og hvetemel.
Ha deigen i en langpanne på ca. 20x30cm med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 25 minutter. 
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Senk varmen på ovnen til 160 grader. Pisk sammen kremost og sukker. Rør inn eggene og vaniljesukker. Vend i rømmen til slutt.
Hell osteblandingen over bunnen i formen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 160 grader i 45-55 minutter. La kaken bli helt kald i formen, sett den gjerne i kjøleskapet over natten. 
Bland sammen ost, melis og sitronsaft til glasur, og bre det over kaken.
Skjær i snipper, strø over litt kakao og pynt med hjerter på toppen.