2018 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Luksusbrownies



Pasakiškai skanus brownie-sūrio pyragas, kuris patinka visiems. Viena pažįstama paragavusi pasakė :"aš šiaip nemėgstu brownie, bet šitas svajonių pyragas"

Reikės:
125g sviesto,
125g tamsaus konditerinio šokolado,
3 kiaušiniai,
250ml cukraus,
4 v.š. pieno,
250ml miltų.
Sūrio sluoksniui:
400g kreminio sūrio ( Philadephia),
150 ml cukraus,
3 kiašiniai,
1 a.š  vanilinio cukraus,
100 ml grietinės. 
Glazūrai:
100g kreminio sūrio,
apie 300ml cukraus pudros,
1 v.š. citrinos sulčių.
Papuošimui:
kakava,
galima šokoladinių saldainių širdučių ar pan.

Nedideliam puode išlydyti sviestą. Nuimti puodą nuo viryklės ir dėti į sviestą smulkintą šokoladą. Leisti šokoladui išsilydyti ir sumaišyti iki vienalytės masės. Į masę įmaišyti cukrų, po to kiaušinius po vieną, pieną ir miltus.
Pilti tešlą i kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (20x30cm). Kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje 25 min. Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir atvėsinti.
Sumažinti orkaitę iki 160°C.
Antram sluoksniui plakti sūrį su cukrumi, įmaišyti kiaušinius ir vanilinį cukrų ir galiausiai grietinę. Paskleisti kreminę masė tolygiai ant pirmojo sluoksnio ir kepti 160°C orkaitėje 45-55min. Iškepusį pyragą visiškai atvėsinti, geriausia per naktį šadytuve.
Glazūrai sumaišyti kreminį sūrį, cukraus pudrą ir citrinos sultis iki vienalytės masės ir aptepti pyragą. Pabarstyti kakava ir papuošti saldainiais.  
Galima užšaldyti


Skanaus



----------------------------------------------------------------------------

Fantastisk kake
125g smør
125g mørk kokesjokolade
3 egg
2½ dl sukker,
4ss melk
2½ dl hvetemel
Fyll:
400g kremost, naturell
1½ dl sukker 
3 egg
1 ts vaniljesukker
1 dl rømme
Glasur:
100g kremost
ca. 3 dl melis
1ss sitronsaft
Pynt:
kakao
sjokoladehjerter.

Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. 
La sjokoladen smelte i smøret, og rør blandingen jevn. Tilsett sukker og deretter eggene, og rør til en blank røre. Bland så inn melk og hvetemel.
Ha deigen i en langpanne på ca. 20x30cm med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 25 minutter. 
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Senk varmen på ovnen til 160 grader. Pisk sammen kremost og sukker. Rør inn eggene og vaniljesukker. Vend i rømmen til slutt.
Hell osteblandingen over bunnen i formen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 160 grader i 45-55 minutter. La kaken bli helt kald i formen, sett den gjerne i kjøleskapet over natten. 
Bland sammen ost, melis og sitronsaft til glasur, og bre det over kaken.
Skjær i snipper, strø over litt kakao og pynt med hjerter på toppen.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą