Tešlai:
50g mielių,
500g pieno,
150g lydyto sviesto,
1 kiaušinio,
1kg miltų,
150g cukraus.
Įdarui:
dešrelių,
pomidorų padažo,
sūrio,
picos prieskonių ar kitų.
Viską dėti į virtuvinį kombainą: miltus, sumaišytus su cukrumi, šiltame piene ištirpintas mieles, lydytą sviestą, kiaušinį. Maišyti viską 10 - 12 min. Uždengus kildinti valandą.
Imti gabalėlį tešlos, formuoti pailgą blyną, įsukti dešrelę. Dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, supjaustyti riekelėmis, bet ne visai iki galo. Lankstyti riekeles kairėn, dešinėn...
Pakildinti 15 min, aptepti kiaušinio plakiniu, pomidorų padažu, prieskoniais, užbarstyti sūrį, ir kepti 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 - 25 min.
----------------------------------------------------------------------------
Grunnoppskrift:
50g gjær,
5 dl H-melk,
150g smeltet smør,
1 egg,
1 kg siktet hvetemel,
150g sukker.
FYLL:
1 løk,
250 g bacon,
3 ss brødsmuler,
salt, pepper.
Bland mel og sukker.Tilsett lunken melk blandet med smuldret gjær. Ha i smeltet smør og egg. Bland i en kjøkkenmaskin 10 - 12 min. Sett deigen til heving i en times tid.
Del deigen i avlange flate biter. Legg på pølsen i midten og pakk den inn i deigen. Snitt bollene i 1,5 – 2 cm lange deler, skjær snittene så langt ned at pølsen blir delt. Brett de snittede delene annenhver gang til høyre og venstre. La bollene heve i 15 – 30 minutter. Pensle bollene med pisket egg og olje, spre over tomatsausen, pizzakrydderet og osten. Stek ved 200°C i 15 - 25 minutter.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą