Reikės:
3 puodeliai tarkuotų morkų (~6 didelės
morkos),
1,5
puodelio cukraus,
Šaldytų vyšnių
(arba džiovintų, ar razinų),
3 šaukštai
grietinės,
4 kiaušiniai,
100 g lydyto
sviesto,
Cukrus,
Cinamonas,
1 – 2 šaukšteliai
kepimo miltelių,
2,5 puodelio
miltų,
Žiupsnelis
druskos.
Nuskustas ir
sutarkuotas (taip kaip bulviniams blynams) morkas užpilti su cukrumi, pamaišyti
ir palikti pusvalandžiui pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
Jei dedate
džiovintas vyšnias ar razinas
apmerkti. I morkas įmaišyti grietinę, po
vieną kiaušinius, lydytą sviestą, vyšnias(jei
džiovintos, jei ne, palikti pabaigai), vanilinį cukrų, cinamona,druską, ir
galiausiai miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti šaldytas vyšnias,
arba pribadyti skardoje į tešlą.
Sukrėsti masę į
sviestu išteptą skardą ir kepti 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 – 60 min.
SkanausJ
Labai skanus sitas pyragas!!!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus sitas pyragas!!! :)
AtsakytiPanaikinti