Labai skanus gruziniškas pyragas.
Reikės:
Tešlai:
100 g sviesto
2/3 grietinės
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio druskos
1 a.š. sodos, nugesintos acte
apie 2 stiklines miltų.
Įdarui:
1 kg varškės
500g sūrio (pvz. Rokiškio)
kiaušinis
galvutė česnako
žalumynų: petražolių, krapų.
Išlyditi sviestą, dėti grietinę, kiaušinį, druską, sodą ir miltus. Užminkius tešlą, palikti pusvalandžiui pastovėti.
Darome įdarą: Varškę susmulkinti,sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su kiaušiniu ir žalumynais. Įdaras turi gautis sūrokas, tad įberti dar vegetos.
Tešlą iškočioti, pagal kepimo formą ir dėti į formą, išteptą sviestu.. Galima ptepti sviestu ir tešlos viršų, bet nebūtina.
Dėti ant viršaus įdarą ir užlenkti kraštus.
Kepti apie 1val. 150 - 160 laipsnių karštumo orkaitėje, kol pasidarys auksines spalvos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą