2012 m. birželio 19 d., antradienis

Orkaitėje troškinti faršo - ryžių kukuliai

Kai tingisi virti balandėlius:)


500g kiaulienos faršo (ar vištienos)
pakelis virtų ryžių
svogūnas
2 - 4 skiltelės česnako
kiaušinis
2 š. džiūvėsėlių
4 morkos
pora šaukštų sultinio
druska,pipirai
petražolės.

Morką sutarkuoti ir kartu su susmulkintu svogūnu pakepinti svieste. Pasiruošti faršą, į jį dėti  kepintą svogūną su morka, įmušti kiaušinį, dėti džiūvėsėlius, druską, pipirus, įspausti česnaką. Tada berti ryžius ir gerai išminkyti.
Kepimo indą iškloti likusiomis tarkuotomis morkomis, dėti bulves, ant jų suformuotus kukulius, užpilti padarytu sultiniu.Dėti ant viršaus porą lauro lapų ir smulkintų petražolių. Uždengti ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
Likus 10 min iki pabaigos galima užpilti padažu iš 2 š.miltų, pomidorų padažo ir grietinės ir patroškinti atidengus.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą