Reikės:
200 ml pieno,
1 - 2 v.š. cukraus,
1 pakelis sausų mielių (7 - 11g),
1 kiaušinis,
300 - 500g miltų,
1 a.š. druskos,
6 - 7 v.š. aliejaus,
250 - 300 g faršo,
1 kiaušinis,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
druska, pipirai.
Pieną pašildyti, jame išmaišyti cukrų ir mieles.Uždengus palaukti, kol susidarys "kepurėlė". Įmaišyti kiaušinį. Į kitą dubenį berti persiotus miltus, druską, supilti alieų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti ir svarbiausia nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Pabarstyti šiek tiek miltų ir palikti patovėti uždengus, kol padvigubės.
Pakilusią tešlą lengvai perminkyti. Pabarstyti ant stalo miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabalėlius.
Juos iškočiotti, ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo (faršą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišyti), faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų.
Tešlos kraštelius suimti, palieekant viršuje nedidelę skylutę.
Puode storu dugnu įkaitinti aliejų (aliejaus reikia tiek, kad apsemtų pusę beliašo), dėti po kelis beliašus skylute žemyn. kai gražiai apskrus, atsargiai apversti ie pabaigti kepti.
Skanaus:)