2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Cannelloni arba įdaryti makaronų vamzdeliai

Ypatingai skanūs:)


Įdarui:
300 - 400 g mėsos (aš naudojau kiaulienos faršą),
100g pievagrybių,
1 nedidelė paprika,
1 morka,
1 svogūnas,
2 -3 sk. česnako,
mėgstami prieskoniai (pipirai, krapai, petražolės, čili, raudonėlis..)
druska,
2 v.š. grietinės.


Padažui:
2 pomidorai,
dž. bazilikai,
juodieji pipirai,
150 - 200 ml sultinio,
50 ml grietinėlės,
druskos.


Cannelloni makaronų,
sūrio, geriausiai tinka parmezano, bet tiks ir paprastas.


P.S. Kadangi aš dariau 6 indelius, kur telpa po 5 vamzdelius, tai man prireikė daugiau nei 1 pakelio makaronų.


Pievagrybius, papriką, česnaką, svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka ir visa tai sumaišyti su mėsa, prieskoniais ir grietine . Galima dar įdėti porą šaukštų pomidorų padažo. Gauta mase prikimšti vamzdelius.
Kepimo indą ar indelius ištepti sviestu ar aliejumi. Dėti įdarytus vamzdelius.



Gaminame padažą. Pomidorus nuplikome, nulupame odelę ir supjaustome kubeliais. Sultinį sumaišome su grietinėle ( tinka ir grietinė), baziliku, pipirais ir sudėti pjaustytus pomidorus. Pasūdyti, jei reikia. Padažą užpilti ant makatonų.





Viršų užbarstyti tarkuotu sūriu. Bet aš jį dėjau tik baigiant kepti.
Kepti 180°C temperatūroje apie 30 - 40 min. Jei sūrį užberiame iš karto, tai pusę laiko kepame pridengę folija.
Valgome su šviežių daržovių salotomis ar  raugintais agurkėliais!

Galima pasirinkti bet kokį padažą, tinka ir lazanijai skirtas bemašelio padažas.

Skanaus:)

3 komentarai: