Tešlai:
200 ml pieno,
2 a. š. sausų mielių,
1 a. š. cukraus,
1 a. š. druskos,
250 g miltų.
Įdarui:
300g vištienos filė,250g mocarelos,
300g pievagrybių,
250g vynuoginių pomidorų,
3 a. š. džiovinto raudonėlio,
2 - 3 v. š. pomidorų padažo arba pastos,
baziliko,
augalinio aliejaus,
druskos, pipirų,
kiaušinio trynio aptepimui.
Pirmiausia pasidaryti tešlą: pašildyti pieną, į jį berti cukrų ir mieles, pamaišyti ir uždengus pakildinti. Kai pakyla ir užsideda kepurytė pilti aliejų, dėti druską, išsijotus miltus ir palaukti kol tešla pakils.
Kol tešla kyla pasidaryti įdarą: vištienos filė supjaustyti nedideliais kvadratėliais, kepti aliejuje, kai vištiena pabaltuoja, dėti smulkiai pjaustytus pievagrybius, pagardinti druska , pipirais ir raudonėliu..
Pakilusią tešlą perminkyti ir padalinti į tris dalis. Iškočioti apvalų blyną, vieną pusę aptepti pomidorų padažu, dėti vištieną su pievagrybiais, pjaustytus pomidorus, smulkintą baziliką ir griežinėliais pjaustytą mocarelą.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes.
Skanaus:)
Gera idėja,skaniai atrodo:)
AtsakytiPanaikinti