Kotletukai gaunasi labai skanūs, sultingi ir įdomaus skonio.
500g vištienos filė,
150g sūrio,
raudonoji paprika,
2-3 riekės batono,
pieno batonui mirkyti,
poras arba svogūnas,
kiaušinis,
žalumynų (svogūnų laiškai, petražolės, krapai),
druska, pipirai,
džiūvėsėliai paniravimui.
Į sumaltą vištieną dedame piene išmirkytą batoną, tarkuotą sūrį, pusžiedžiais pjaustytą porą ar kubeliais - svogūną. Taip pat dedame nedideliais kubeliais pjaustytą papriką, smulkintus žalumynus. Įmušame kiaušinį, padruskiname, papipiriname ir viską gerai išmaišome.
Formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Skanaus:)
2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis
Vištienos kepsneliai
Kepsniukai paprastai gaminami, gaunasi labai skanūs ypač su pievagrybių padažu.
500 - 600g vištienos krūtinėlės,
200g fermentinio sūrio,
2 kiaušiniai,
3š. krakmolo,
1 didelis svogūnas,
1-3 sk.česnako,
2š. majonezo,
2 a.š. garstyčių,
druskos, pipirų,
petražolių,krapų.
Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti kubeliais pjaustytą svogūną, įmaišyti sutakuotą sūrį. Sudėti kiaušinius, krakmolą, majonezą, garstyčias, prieskonius, žalumynus ir gerai išmaišyti. Pastatyti į šaldytuvą ir pusvalandį leisti pasimarinuoti. Masė turi gautis skystoka.
Įkaitinti aliejų ir dėti į keptuvę su šaukštu arba rankomis. Kepti kol pasidarys auksinės spalvos.
500 - 600g vištienos krūtinėlės,
200g fermentinio sūrio,
2 kiaušiniai,
3š. krakmolo,
1 didelis svogūnas,
1-3 sk.česnako,
2š. majonezo,
2 a.š. garstyčių,
druskos, pipirų,
petražolių,krapų.
Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti kubeliais pjaustytą svogūną, įmaišyti sutakuotą sūrį. Sudėti kiaušinius, krakmolą, majonezą, garstyčias, prieskonius, žalumynus ir gerai išmaišyti. Pastatyti į šaldytuvą ir pusvalandį leisti pasimarinuoti. Masė turi gautis skystoka.
Įkaitinti aliejų ir dėti į keptuvę su šaukštu arba rankomis. Kepti kol pasidarys auksinės spalvos.
Skanaaus:)
2012 m. birželio 27 d., trečiadienis
Mieliniai rageliai su špinatų ir varškės įdaru
Tešlai:
250g miltų,
40g sviesto,
16g šlapių mielių,
65ml šilto pieno,
2 kiaušinių,
žiupsnelis druskos,
1 a.š. cukraus.
Įdarui:
180g varškės,
130g špinatų,
1 š. džiūvėsėlių,
110g mocarelos,
60g grietinės,
60g majonezo,
150g fitaki (fetos sūrio),
1 kiaušinis,
2 v.š. pomidorų padažo,
žiupsnelis druskos ir raudonėlio.
Ruošiame tešlą: į miltuose padarytą duobutę kambario temperatūros sviestą, sumaišytas mieles ir cukrų, druską ir kiaušinius. Viską gerai išminkyti ir uždengti, kad pakiltų.
Tada ruošiame įdarą: į susmulkintus špinatus įpilame išplaktą kiaušinį, sutrintą varškę, džiūvėsėlius, druską, raudonėlį. Sumaišome.
Pasidarome padažą iš majonezo ir grietinės.
Kitam padažui sutarkuojame mocarelą, įdedame grietinės ir majonezo, sumaišome.
Susipjaustome kubeliais fetos sūrį.
Tešlą iškočiojame apskritimo formas supjaustome trikampiais (išilgai į 8 dalis, priklausomai nuo norimo dydžio). Ant kiekvieno trikampio(beveik viso, pilnai):
tepame padažą iš majonezo ir pomidorų padažo,
dedame špinatų masę,
mocarelos padažą,
po kelis kubelis fetos sūrio.
Susukame ragelį pirmiausia užlenkiame didijį kampą, ant viršaus mažąjį. Paprasčiau su specialiu rageliams daryti iš tupperware.
Tada dedame i skardą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min , kol iškeps ir pasidarys auksinės spalvos.
2012 m. birželio 26 d., antradienis
Varškės pyragas su žemuogėmis
Labai paprastas, purus ir skanus pyragas.
Tešlai:
150g grietinėlės
sviesto arba margarino,
150g cukraus,
2 a.š.
vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
200 – 250g miltų,
2 a.š.
kepimo miltelių (arba 1a.š.gesintos sodos).
Įdarui:
600g varškės (1-20%),
4 kiaušiniai,
150g cukraus,
100g bulvių
krakmolo,
300g šilauogių
(arba serbentų, mėlynių,spanguolių,braškių ar kt.)
Taip pat cukraus pudros.
Sviestą išsukame
su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinį, sumaišyti. Berti kepimo
miltelius, miltus. Užminkyti ne kietą tešlą. Ištepti skardą sviestu (aš naudojau
26 cm), dėti tešlą ir
padaryti kraštelius:
Ruošti įdarą: atskirti baltymus nuo trynių.
Trynius išplakti su cukrumi. Dėti varškę, gerai išmaišyti (jei reikia varškę pertrinti).
Po to dėti krakmolą. Išplakti baltymus su žiupsneliu druskos. Atsargiai
įmaišyti i varškės masę. Masę supilti ant tešlos, sulyginti:
Uogas sutrinti su blenderiu ar šakute ,sumaišyti
su šaukštu cukraus ir dėti ant varškės:
Kepti 180
°C įkaitintoje orkaitėje apie
valandą. Jei viršus pradeda degti pridengti folija. Iškepusį apibarstyti
cukraus pudra ir atvėsinti.
P.S. Man
skaniausia su Prezident varške pyragams.
2012 m. birželio 25 d., pirmadienis
Įdaryti baklažanai
Mėgstantiems baklažanus tikrai labai skanus patiekalas.
Normos apytikslės, nes viską dėjau iš akies, keturioms porcijoms:
2 nedideli baklažanai,
600 g kiaulienos faršo,
2 svogūnai,
3 - 5 sk. česnako,
2 pomidorai,
sūris, krapai,
druska, pipirai.
Baklažanus perpjauti per pusę, išskobti vidų, pabarstyti druska ir palikti pusvalandžiui, kad išbėgtų kartus skystis. O minkštimą užmerkti šaltame, pasūdytame vandenyje.
Gaminame įdarą:
Smulkintą svogūną su traiškytu česnaku apkepame. Dedame faršą, dar pakepame. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame sūrelę ir smulkiai supjaustome. Baklažano minkštimą taip pat susmulkiname ir dedame kartu su pomidorais i faršą, Patroškiname, įberiame pipirų ir druskos.
Baklažano puseles nuplauname po šaltu vandeniou ir nusausiname. Į vidų dedame įdaro. Dedame į sviestu išteptą skardą.
Apibarstome tarkuotu sūriu.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min. Prieš pabaigą apibarstome krapais.
Skanaus:)
Normos apytikslės, nes viską dėjau iš akies, keturioms porcijoms:
2 nedideli baklažanai,
600 g kiaulienos faršo,
2 svogūnai,
3 - 5 sk. česnako,
2 pomidorai,
sūris, krapai,
druska, pipirai.
Baklažanus perpjauti per pusę, išskobti vidų, pabarstyti druska ir palikti pusvalandžiui, kad išbėgtų kartus skystis. O minkštimą užmerkti šaltame, pasūdytame vandenyje.
Gaminame įdarą:
Smulkintą svogūną su traiškytu česnaku apkepame. Dedame faršą, dar pakepame. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame sūrelę ir smulkiai supjaustome. Baklažano minkštimą taip pat susmulkiname ir dedame kartu su pomidorais i faršą, Patroškiname, įberiame pipirų ir druskos.
Baklažano puseles nuplauname po šaltu vandeniou ir nusausiname. Į vidų dedame įdaro. Dedame į sviestu išteptą skardą.
Apibarstome tarkuotu sūriu.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min. Prieš pabaigą apibarstome krapais.
Skanaus:)
Bananiniai keksiukai
Pirmi bananiniai keksiukai, kurie gavosi labai skanūs, minkšti ir drėgni.
300 g bananų (be žievelės) (maždaug 3 bananai),
100 g sviesto arba margarino,
150g cukraus,
2 kiašiniai,
2 a.š. kepimo miltelių,
250g miltų.
Sviestą ištrinti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinius, įmaišyti šakute sutrintus bananus, įberti kepimo miltelius ir miltus. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Dėti tešlą į formeles , man gavosi 12 vnt.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 min.
Skanaus:)
Svogūnai prie šašlykų
Labai skanūs ir visų išgirti svogūnai prie šašlykų.
4 svogūnai,
100 ml obuoliu arba paprasto acto,
2 a.š. druskos,
2 a.š. cukraus,
200 ml karšto vandens.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, sudėti į indą. Acte ištirpinti cukrų ir druską, užpilti ant svogūnų, išmaišyti. Užpilti viską verdančiu vandeniu ir permaišyti. Marinuoti porą val, bet idealiausia būtų per naktį.
Skanaus:)
Šašlykai marinuoti su garstyčiomis
Greitai pagaminami minkšti, sultingi ir labai skanūs šašlykai.
2 kg kiaulienos sprandinės,
200 g grūdėtų garstyčių,
druskos apie 2 a.š.,
pipirų,
žolelių (čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis, mairūnas).
Mėsą supjaustome vienodais gabalėliais ir sumaišome su marinavimui skirtais produktais. Gerai būtų kas porą valandų permaišyti. Marinuoti parą.
2 kg kiaulienos sprandinės,
200 g grūdėtų garstyčių,
druskos apie 2 a.š.,
pipirų,
žolelių (čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis, mairūnas).
Mėsą supjaustome vienodais gabalėliais ir sumaišome su marinavimui skirtais produktais. Gerai būtų kas porą valandų permaišyti. Marinuoti parą.
Kumpio suktinukai su įdaru
Gardus šaltas užkandis, puošiantis stalą.
300 g kumpio
3 kiaušinių
3 lydytų sūrelių
2-3 sk. česnako
2 - 3 š majonezo
pipirų
svogūnų laiškų, krapų.
Kiaušinius išvirti, atvėsinti ir sutarkuoti. Lydytus sūrelius taip pat sutarkuoti ir sumaišyti su kiaušiniais. Suberti smulkintus krapus, traiškytą česnaką, majonezą, pipirus ir išmaišyti. Ant kumpio dėti įdaro ir susukti suktinuką.
Ir perrišame svogūno laišku.
300 g kumpio
3 kiaušinių
3 lydytų sūrelių
2-3 sk. česnako
2 - 3 š majonezo
pipirų
svogūnų laiškų, krapų.
Kiaušinius išvirti, atvėsinti ir sutarkuoti. Lydytus sūrelius taip pat sutarkuoti ir sumaišyti su kiaušiniais. Suberti smulkintus krapus, traiškytą česnaką, majonezą, pipirus ir išmaišyti. Ant kumpio dėti įdaro ir susukti suktinuką.
Ir perrišame svogūno laišku.
Mėsa prancūziškai
Skani, sultinga mėsa pagal Saulę. Labai lengvai pagaminama.
Svogūnų apie 5 vnt
Sūrio
Majonezo
Druskos, pipirų.
Bulves supjaustyti griežinėliais, dėti į skardą išteptą sviestu. Pabarstyti druska.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir sudėti ant mėsos.
Ir gausiai patepti majonezu.
Produktų kiekis priklauso nuo kepimo skardos dydžio.
Bulvių
Kiaulienos, geriau sprandinė, bet tinka ir nugarinėSvogūnų apie 5 vnt
Sūrio
Majonezo
Druskos, pipirų.
Bulves supjaustyti griežinėliais, dėti į skardą išteptą sviestu. Pabarstyti druska.
Mėsą supjaustyti plonais gabaliukais, mažesniais negu karbonadams, pamušti. Dėti ant bulvių, pabarstyti druska ir pipirais.
Ant viršaus dėti sutarkuotą sūrį.
Ir gausiai patepti majonezu.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 40 - 60 min. kol iškeps mėsa.
Skanaus:)
2012 m. birželio 21 d., ketvirtadienis
Vištiena su marinatu
Labai skanus marinatas:) Gerai išmarinuota vištiena kepama labai karštai ir trumpai.Kepti galima ant grilio, orkaitėje arba keptuvėje be teflono. Skaniausia, žinoma, yra iškepta ant išdegusių malkų grilio.
Marinato kiekio užtenka vienai vištai, supjaustytai gabalais, arba 4 - 6 vištienos krūtinėlėms paruošti. Man užteko šešioms krūtinėlės puselėms paruošti.
Marinatui reikės:
1/4 st. (60ml.) obuolių acto,
1/3 st. (100ml) rudojo cukraus,
3 v.š. garstyčių,
3 sk. trinto česnako,
1 žalios ar geltonos citrinos sulčių,
2,5 a.š. druskos,
1/2 a.š. juodųjų pipirų,
2 v.š alyvuogių aliejaus,
Dideliame dubenyje, gerai išmaišome visus produktus marinatui. Jei naudojame vištienos krūtinėlę, ją šiek tiek išmušame plaktuku iki 1 - 1,5 cm storumo. Vištieną išvoliojame marinate, uždengiame ir marinuojame 2 - 12val. Ir kepame.
Skanaus:)
Marinato kiekio užtenka vienai vištai, supjaustytai gabalais, arba 4 - 6 vištienos krūtinėlėms paruošti. Man užteko šešioms krūtinėlės puselėms paruošti.
Marinatui reikės:
1/4 st. (60ml.) obuolių acto,
1/3 st. (100ml) rudojo cukraus,
3 v.š. garstyčių,
3 sk. trinto česnako,
1 žalios ar geltonos citrinos sulčių,
2,5 a.š. druskos,
1/2 a.š. juodųjų pipirų,
2 v.š alyvuogių aliejaus,
Dideliame dubenyje, gerai išmaišome visus produktus marinatui. Jei naudojame vištienos krūtinėlę, ją šiek tiek išmušame plaktuku iki 1 - 1,5 cm storumo. Vištieną išvoliojame marinate, uždengiame ir marinuojame 2 - 12val. Ir kepame.
Skanaus:)
2012 m. birželio 19 d., antradienis
Paraugti agurkai su garstyčiomis
Traškūs agurkai su rūgštele.
1,5 kg agurkų
0,5 l vandens
100 g cukraus
1 šaukštas druskos
1 šaukštas garstyčių (angliškų)
100 ml acto.
Išvirti marinatą ir atvėsinti. Agurkam nupjaustyti galiukus ir supjaustyti juos į 4 dalis. Užpilti marinatu ir palikti 4-5 val.
P.S. darant iš pusės normos agurkėliai telpa į 1 l stiklainį.
Skanaus:)
1,5 kg agurkų
0,5 l vandens
100 g cukraus
1 šaukštas druskos
1 šaukštas garstyčių (angliškų)
100 ml acto.
Išvirti marinatą ir atvėsinti. Agurkam nupjaustyti galiukus ir supjaustyti juos į 4 dalis. Užpilti marinatu ir palikti 4-5 val.
P.S. darant iš pusės normos agurkėliai telpa į 1 l stiklainį.
Skanaus:)
Baklažanų suktinukai
Labai skanūs suktinukai, pagal Saulės receptą:)
Reikės darant iš 2 nedidelių baklažanų:
2 baklažanai
druska
miltų.
Padažui:
3 š. majonezo
1sk. česnako
krapų, petražolių.
Įdarui:
pusę paprikos
nedaug sūrio
pomidoras.
Baklažanus supjaustyti 0,5 cm storio juostelėm išilgai. Apibarstyti druska, jos nepagailint, iš abiejų pusių ir palikti 30 - 40 min. pastovėti, kol išsiskirs sultys.
Nusausinti, apvolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių keptuvėje. Iškepusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Ataušinti.
Pasidaryti padažą: į majonezą įspausti česnaką, dėti smulkintus krapus ir petražoles, sumaišyti.
Įdarui plonom juostelem supjaustyti papriką, sūrį ir nedidelėm skiltelėm pomidorą.
Ant baklažano juostelės tepti padažą, dėti pomidorą, sūrį, papriką ir susukti.
Skanaus:)
Reikės darant iš 2 nedidelių baklažanų:
2 baklažanai
druska
miltų.
Padažui:
3 š. majonezo
1sk. česnako
krapų, petražolių.
Įdarui:
pusę paprikos
nedaug sūrio
pomidoras.
Baklažanus supjaustyti 0,5 cm storio juostelėm išilgai. Apibarstyti druska, jos nepagailint, iš abiejų pusių ir palikti 30 - 40 min. pastovėti, kol išsiskirs sultys.
Nusausinti, apvolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių keptuvėje. Iškepusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Ataušinti.
Pasidaryti padažą: į majonezą įspausti česnaką, dėti smulkintus krapus ir petražoles, sumaišyti.
Įdarui plonom juostelem supjaustyti papriką, sūrį ir nedidelėm skiltelėm pomidorą.
Ant baklažano juostelės tepti padažą, dėti pomidorą, sūrį, papriką ir susukti.
Skanaus:)
Skanieji mieliniai blynai su obuoliais
1 pakelis (7g) sausų mielių
1 st. miltų
1 st. pieno
2 kiaušiniai
2-3 š.cukraus
vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
1 š. aliejaus
1-2 rūgštūs obuoliai
cukraus pudros.
Mieles sumaišyti su 3 šaukštais miltų ir užpilti pašildytu pienu. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir įmaišyti į mielių masę. Įberti likusius miltus, vanilinį cukrų, druską, įpilti aliejų ir gerai išplakti.
Obuolius sutarkuoti ir įmaišyti į tešlą ir kepti blynus. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus:)
Orkaitėje troškinti faršo - ryžių kukuliai
Kai tingisi virti balandėlius:)
500g kiaulienos faršo (ar vištienos)
pakelis virtų ryžių
svogūnas
2 - 4 skiltelės česnako
kiaušinis
2 š. džiūvėsėlių
4 morkos
pora šaukštų sultinio
druska,pipirai
petražolės.
Morką sutarkuoti ir kartu su susmulkintu svogūnu pakepinti svieste. Pasiruošti faršą, į jį dėti kepintą svogūną su morka, įmušti kiaušinį, dėti džiūvėsėlius, druską, pipirus, įspausti česnaką. Tada berti ryžius ir gerai išminkyti.
Kepimo indą iškloti likusiomis tarkuotomis morkomis, dėti bulves, ant jų suformuotus kukulius, užpilti padarytu sultiniu.Dėti ant viršaus porą lauro lapų ir smulkintų petražolių. Uždengti ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
Likus 10 min iki pabaigos galima užpilti padažu iš 2 š.miltų, pomidorų padažo ir grietinės ir patroškinti atidengus.
Skanaus:)
500g kiaulienos faršo (ar vištienos)
pakelis virtų ryžių
svogūnas
2 - 4 skiltelės česnako
kiaušinis
2 š. džiūvėsėlių
4 morkos
pora šaukštų sultinio
druska,pipirai
petražolės.
Morką sutarkuoti ir kartu su susmulkintu svogūnu pakepinti svieste. Pasiruošti faršą, į jį dėti kepintą svogūną su morka, įmušti kiaušinį, dėti džiūvėsėlius, druską, pipirus, įspausti česnaką. Tada berti ryžius ir gerai išminkyti.
Kepimo indą iškloti likusiomis tarkuotomis morkomis, dėti bulves, ant jų suformuotus kukulius, užpilti padarytu sultiniu.Dėti ant viršaus porą lauro lapų ir smulkintų petražolių. Uždengti ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
Likus 10 min iki pabaigos galima užpilti padažu iš 2 š.miltų, pomidorų padažo ir grietinės ir patroškinti atidengus.
Skanaus:)
2012 m. birželio 15 d., penktadienis
Chačiapuri pyragas pagal Saulę
Labai skanus gruziniškas pyragas.
Reikės:
Tešlai:
100 g sviesto
2/3 grietinės
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio druskos
1 a.š. sodos, nugesintos acte
apie 2 stiklines miltų.
Įdarui:
1 kg varškės
500g sūrio (pvz. Rokiškio)
kiaušinis
galvutė česnako
žalumynų: petražolių, krapų.
Išlyditi sviestą, dėti grietinę, kiaušinį, druską, sodą ir miltus. Užminkius tešlą, palikti pusvalandžiui pastovėti.
Darome įdarą: Varškę susmulkinti,sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su kiaušiniu ir žalumynais. Įdaras turi gautis sūrokas, tad įberti dar vegetos.
Tešlą iškočioti, pagal kepimo formą ir dėti į formą, išteptą sviestu.. Galima ptepti sviestu ir tešlos viršų, bet nebūtina.
Dėti ant viršaus įdarą ir užlenkti kraštus.
Kepti apie 1val. 150 - 160 laipsnių karštumo orkaitėje, kol pasidarys auksines spalvos.
Reikės:
Tešlai:
100 g sviesto
2/3 grietinės
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio druskos
1 a.š. sodos, nugesintos acte
apie 2 stiklines miltų.
Įdarui:
1 kg varškės
500g sūrio (pvz. Rokiškio)
kiaušinis
galvutė česnako
žalumynų: petražolių, krapų.
Išlyditi sviestą, dėti grietinę, kiaušinį, druską, sodą ir miltus. Užminkius tešlą, palikti pusvalandžiui pastovėti.
Darome įdarą: Varškę susmulkinti,sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su kiaušiniu ir žalumynais. Įdaras turi gautis sūrokas, tad įberti dar vegetos.
Tešlą iškočioti, pagal kepimo formą ir dėti į formą, išteptą sviestu.. Galima ptepti sviestu ir tešlos viršų, bet nebūtina.
Dėti ant viršaus įdarą ir užlenkti kraštus.
Kepti apie 1val. 150 - 160 laipsnių karštumo orkaitėje, kol pasidarys auksines spalvos.
2012 m. birželio 12 d., antradienis
Morkų pyragas
Reikės:
3 puodeliai tarkuotų morkų (~6 didelės
morkos),
1,5
puodelio cukraus,
Šaldytų vyšnių
(arba džiovintų, ar razinų),
3 šaukštai
grietinės,
4 kiaušiniai,
100 g lydyto
sviesto,
Cukrus,
Cinamonas,
1 – 2 šaukšteliai
kepimo miltelių,
2,5 puodelio
miltų,
Žiupsnelis
druskos.
Nuskustas ir
sutarkuotas (taip kaip bulviniams blynams) morkas užpilti su cukrumi, pamaišyti
ir palikti pusvalandžiui pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
Jei dedate
džiovintas vyšnias ar razinas
apmerkti. I morkas įmaišyti grietinę, po
vieną kiaušinius, lydytą sviestą, vyšnias(jei
džiovintos, jei ne, palikti pabaigai), vanilinį cukrų, cinamona,druską, ir
galiausiai miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti šaldytas vyšnias,
arba pribadyti skardoje į tešlą.
Sukrėsti masę į
sviestu išteptą skardą ir kepti 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 – 60 min.
SkanausJ
Kukuliai medaus – garstyčių padaže
Patys skaniausi kukuliai su švelniu ir aromatingu padažu.
Į mėsą įmušam kiaušinį, įmaišom vos nuspaustą batoną, smulkintą
svogūną su česnaku, druską bei pipirus. Viską gerai išminkom. Formuojam nedidelius kukulius, apvoliojam miltuose ir apkepam aliejuje iš abiejų pusių.
Kukuliams:
500g maltos kiaulienos ar jautienos,
2 riekelės piene išmirkyto batono,
Kiaušinis
Svogūnas
Kelios skiltelės česnako
Druska, pipirai.
Padažui:
400 ml karšto vandens,
2 šaukštai grūdėtų garstyčių,
1 šaukštas medaus,
1,5 kubelio sultinio,
2 šaukštai miltų,
Kelios skiltelės česnako.
svogūną su česnaku, druską bei pipirus. Viską gerai išminkom. Formuojam nedidelius kukulius, apvoliojam miltuose ir apkepam aliejuje iš abiejų pusių.
Padažui:Karštame vandenyje ištirpinti sultinio kubelius, įmaišyti garstyčias, medų ir česnaką. Į kitą dubenį suberti miltus ir po truputėlį maišant pilti padažą, kad neliktų gumulėlių. Į gilią keptuvę sudėti kukulius ir užpilti padažu. Maišant kepti ant nedidelės ugnies 5 – 7 min.Uždengus leisti pastovėti dar 10 min. Patiekiama su bulvių koše.
Skanaus!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)