Tai pasakiškai skanus tortas:)
Reikės:
100 - 150g migdolų,
500g maskarponės,
150g cukraus,
3 a. š. kepimo miltelių,
3 kiaušiniai,
100g bulvių krakmolo,
100g miltų,
4 v.š. vandens,
70g kokosų drožlių,
indelis kondensuoto pieno.
Pirmiausia reikia išsikepti biskvitą. Truputį paplakti kiaušinius, įpilti vandenį ir kelias min. paplakti, berti cukrų ir išplakti. Dėti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, 30g kokoso drožlių ir viską paplakti arba gerai išmaišyti. Apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti 180°C orkaitėje 30 minučių.
Kol biskvitas vėsta, pasiruošti riešutus ir kremą. Riešutus užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti porą min., nupilti ir dar kartą užpilti. Tada nuimti luobeles ir paskrudinti riešutus sausoje keptuvėje. Vėliau juos susmulkinti ( aš juos pjaustau peiliu). Gaminam kremą: maskarponę paplakti mikseriu, tada pilti 3/4 ar visą skardinę kondensuoto pieno ir išplakti iki vientisos masės. Biskvitą padalinti į dvi dalis. Imti vieną dalį, užtepti pusę kremo, užbarstyti riesutus
ant viršaus dėti kitą biskvitą, užtepti likusį kremą ir užbarstyti kokoso drožlėmis. Palikti šaldytuve bent 3 valandoms.
Skanaus:)