Tiesa, tikslių proporcijų nėra, bet tai visiškai nesudėtinga. Proporcijas maždaug tokios, kai kiekis apie 3 l jau tarkuotkuotų burokėlių.
Reikės:
burokėlių,
1,5 - 2 l šviežiai spaustų rūgščių obuolių sulčių,
šaukštas druskos,
pipirų,
lauro lapelių.
Burokėlius išverdame, perliejame šaltu vandeniu ir paliekame, kol atvės. Tada sutarkuojame burokine tarka arba supjaustome šiaudeliais ir dedame į puodą. Atskitrame puode atviriname obuolių sultis ir užpilame ant burokėlių, kad apsemtų. Dedame druską, pipirų grūdelius, lauro lapus ir truputį pakaitiname, kol užkaista burokėliai, ragaujame.
Dedame į iškaitintus stiklainius ir kaitiname 10 - 15 min. Užsukame stiklainius ir laikome apverstus, kol atvės.
skanaus:)
as nekaitinu,ir visada gerai laikasi
AtsakytiPanaikintiLaikosi, bet dėl atsargumo vistiek pakaitinu:)
AtsakytiPanaikinti