2013 m. gruodžio 30 d., pirmadienis

Lęšių troškinys su mėsa

Labai paprastas ir skanus troškinys



Reikės:
300g kiaulienos,
puodelis lęšių,
morka,
2-3 v.š. grietinės,
2 v.š. pomidorų padažo,
2 stiklinės vandens,
druskos, pipirų.

Nedideliais kubeliais supjaustyti mesą. Dėti į puodą mėsą, kartu lęšius, tarkuotą morką, grietinę, pomidorų padažą ir prieskonius. Viska gerai išmaišyti ir užpilti vandeniu ar sultiniu. Troškinti apie valandą ar pusantros. Troskinti taip pat galima ir uždengtame puode orkaitėje. Labai skanu, skonis atperka ir išvaizdą. Skanaus





2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Vokiški migdoliniai sausainiai

Tai skaniausi Kalėdiniai sausainiai, kurių prieš šventes prikepu daug, jie puikiai tinka dovanoms, nes yra gražūs ir labai skanūs. Iškeptus sausainius reikia laikyti metalinėse ar kitokiose dėžutėse kur vėsiau, ir yra skaniausi bent porą dienų pastovėję. Tešlą visada darau iš dvigubos normos ir iš vakaro, o kitą dieną jau kepu.


Reikės:
200g miltų,
100g cukraus,
100-150g kambario temperatūros sviesto,
pakelis vanilinio cukraus,
2 nubraukti a.š. kepimo miltelių,
kiaušinis,
abrikosų džemo,
migdolų drožlių,
šokoladinio glajaus arba šokolado.


Sumaišyti sausus produktus, įpjaustyti minkštą sviestą, dėti trynį (baltymą atidėti, reikės vėliau), suminkyti tešlą irdėti į šaldytuvą valandai ar parai. Tešlą iškočioti plonai per plėvelę,    (reikės pjaustyti 1,5×7 cm juostelėmis) atsimatuoti kiek reikės, kiek gausis juostelių ir išpjauti kvadratą, aptepti plaktu baltymu, uždėti migdolų drožlių, paspausti ir supjaustyti vienodomis juostelėmis (greitesnis būdas su formele). Atsargiai sausainius perdėti į blėką su kepimo popieriumi. Kepti įkaitintoje 180°C orkaitėje 7-15 min, priklausomai nuo sausainių dydžio. Iškepusius atvėsinti, pertepti su džemu, palaukti kol sukibs, tada pamirkyti galiukus į glajų ar tirpintą šokoladą, palaukti kol sustings.




Mandel kaker:
ca. 200g mel,
100g sukker,
100 - 150g smør,
1pakke vaniljesukker,
2 ts bakepulver,
1 egg,
aprikos mos,
mandelflak,
kokesjokolade.
Bland all tør med smør og eggeplumme i en kjøkkenmaskin.  avkjøl deigen i kjøleskapet i minst en time.
Kjevl ut deigen og stikk ut ønskede figurer. Legg kakene på stekeplater dekket med bakepapir. Pensle med pisket eggehvit og strø på noen mandelflak. Klem mandelflakene litt fast. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 7 - 12 min.
Avkjøl kakene på rist. Legg sammen to og to kaker med aprikos mos imellom. Vente til aprikos mos har stivnet.
Dypp den ene enden på hver kake i smelted sjokolade og legg på brettet.









Skanaus:)

2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Vištienos troškinys su daržovėmis

Reikės:
500g šlaunelių mėsos,
pakelis šaldytų daržovių,
česnako, 
čiobrelio,
100 g lydyto sūrelio,
500g pieno,
druskos, pipirų.

Mėsą supjaustyti gabalėliais, įtrinti prieskoniais ir apkepti keptuvėje. Į tą pačią keptuvę berti daržoves, spausti česnaką. Kai apkeps dėti sūrelį, viską gerai permaišyti ir supilti pieną. Uždengus dangtį patroškinti apie 20 minučių, kartais pamaišant. Patiekti su ryžiais ar keptomis bulvėmis.

Skanaus:)




Šaltinis

Baltojo šokolado tortas su šilauogėmis

Labai skanus mano gimtadienio tortas. Kuo daugiau šilauogių tuo skaniau:) Šiam pyragui reikės 2 formų, 24 ir 26 cm, o jei neturite tereikia apipjauti porą centimetrų biskvitą.


Biskvitui:   
6 kiaušiniai,
stiklinė (250 ml) cukraus,
2 v.š. vandens,
1 a.š. kepimo miltelių,
370 ml miltų.

Kremui:
400 gr baltojo šokolado,
450 gr grietinėlės,
9 gr želatinos.
apie 500gr ar daugiau šilauogių.

Biskvitui standžiai išplakti baltymus, po truputį pilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po vieną trynį ( po kiekvieno vis paplakant) . Miltus, persijotus su kepimo milteliais, berti į kiaušinių masę. Įpilti vandenį ir atsargiai permaišyti mediniu šaukštu.  Ant kepimo skardos dugno tiesti kepimo popierių ir pilti tešlą, kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 min., nedarinėjant durelių.

 Iškepusį ir atvėsusį perpjaunam per pusę.

Pasiruošiam kremą: želatiną užpilti 30 ml šalto vandens ir palikti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml grietinėlės, supilti į ją išbrinkintą želatiną, ir maišyti kol ištirps. Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą, išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per kelis kartus atsargiai įmaišyti į šokolado masę.
Aš kepiau ir dariau vienoje formoje, taigi apipjoviau biskvitą porą centimetrų. Formą nuimamais kraštais iškloti maistine plėvele ( ir dugną ir sieneles, kad kremas neišbėgtų).

 Dedame vieną biskvitą ant dugno, nuo sienelės turi būti apie 1 cm tarpas. Tarp sienelės ir biskvito prisedam šilauogių. Pusė likusių uogų išdėliojam ant biskvito, užpilame pusę kremo. Ant viršaus dedam antrą lakštą, uogas ir užpilame kremu. Viršų papuošiame uogomis.  Tortą per naktį palikti šaldytuve.

Skanaus:)

Šaltinis

2013 m. liepos 22 d., pirmadienis

Ant laužo kepti vėrinukai ir bulvių armonikėlės



Reikės:
Bulvių,
šalto rūkymo šoninės, 
druskos , pipirų, ar vegetos,
folijos.

Vėrinukam bulves perpjauti per pusę, ir verti ant iešmo per vidurį įveriant šoninės gabaliuką, pabarstyti prieskoniais ir kepti ant žarijų.
Armonikėlės bulves ipjauti ne iki galo, ir į tarpelius dėti po šoninės gabaliuką. Pabarstyti druska, įvinioti į foliją ir kepti žarijose.
Skanaus:)

2013 m. liepos 17 d., trečiadienis

Tinginių balandėliai II


Kadangi aš dariau iš dvigubos normos , tai sluoksniavau dviem sluoksniais:)
Reikės:
500 g kiaulienos faršo,
100 g ryžių ( juos reikės apvirti),
didelis svogūnas,
2 morkos,
ketvirtis kopūsto,
3 v.š. pomidorų padažo,
3 v.š. grietinės,
prieskonių mėsai.

Faršą pasiruošti kaip balandėliams: mėsą sumaišyti su kiaušiniu, prieskoniais ir ryžiais. 
Smulkiai susipjaustyti svogūną ( aš dar apkepiau, bet nebūtina), sutarkuoti morkas, supjaustuti kopūstą. Į didelį puodą sluoksniais dėti: svogūnus, ant jų morkas ir kopūstus. Įpilti truputį vandens ar sultinio , iš faršo formuoti kukulius ir dėti ant daržovių.


Į dubenėlį pilame vandens, į jį dedame pomidorą padažą, grietinę, prieskonius pagal skonį , gerai išmaišome ir pilame ant kukulių. Troškinti apie valandą. 


Skanaus:)




Tarybinis guliašas

Ir dar kartą nuostabaus skonio tarybinis guliašas.

Receptas čia

Skanaus:)

Šviežių agurkų sriuba

Kad ir kaip skambėtų pavadinimas, tai išties labai skani sriuba :)



Receptas čia

Skanaus:)

2013 m. liepos 9 d., antradienis

Kiaulienos maltiniai grietinėlės padaže

Greitai pagaminama ir labai skanu:)


Reikės:
1 kg maltos kiaulienos,
kiaušinis,
2 v. š. krakmolo,
2 v. š. majonezo,
svogūnas,
druska, pipirai. 
Padažui:
200 ml grietnėlės,
200 ml pieno,
šaukštas miltų,
svieste kepintas svogūnas.

Mėsą išminkyti su visais ingredientais, formuoti maltinius ir apkepti keptuvėje ant stipresnės kaitros iš abiejų pusių, kol apkeps ( bet ne iškeps:).  Dėti į troškinimo indą, užpilti padažu ir troškinti 180 - 200°C orkaitėje 30 min.




Skanaus:)




Šaltinis

2013 m. liepos 2 d., antradienis

Spurgos

Spurgos tokios skanios, kad neverta kepti tik iš vienos normos:)

Reikės:
2 pakeliai varškės,
3 - 4 kiaušiniai,
7 - 8 v. š. miltų ( gal ir daugiau, priklausomai nuo kiašinių dydžio),
pakelis vanilinio cukraus,
3 - 4 v.š. cukraus ( dėjau daugiau),
3 v.š. degtinės,
1 a.š. sodos ( nugesinti su actu),
cukraus pudros.

Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų išplakti. Dėti varškę, sodą, degtinę ir miltus, gerai išminkyti.  Formuoti mažas spurgas ir virti aliejuje.  Iškeptas iš pradžių palaikyti ant  popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Nepamiršti apibarstyti cukraus pudra.



Skanaus:)



Šaltinis

Trupininis obuolių pyragas


Tešlai:
200 g kambario temperatūros sviesto,
200 g cukraus,
500 g miltų,
2 kiaušiniai,
2 a.š. kepimo miltelių.
Įdarui:
250 - 350 g obuolienės.

Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į didelį indą. . Ten pat suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, įmuškite kiaušinius ir užminkykite vientisą tešlą.
Tešlą padalykite į dvi nelygias dalis. Didesniąją įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Paskleiskite obuolienę


ir užtarkuokite likusią tešlą.


Kepti apie 45 min.  180°C temperatūroje.

Skanaus:)










"Virtuvė"
 


Sezaminiai sausainiai

Sausainiai netikėtiems svečiams, nes reikia tik dešimt minučių ir sausainiai jau iškepti. Paprasti, bet labai skanūs Beatos sausainėliai ir "juodai dienai" :)

 Reikės:
200 g cukraus,
150 g sezamo sėklų,
1 kiaušinis,
55 g sviesto,
55 miltų ( 2 kupini šaukštai).

Įjungti orkaitę ir nustatyti iki 180°C. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ruošti tešlą: kiaušinį truputį paplakti, kad susimaišytų trynys su baltymu. Į kiaušinius berti sezamo sėklas, cukrų, supilti išlydytą sviestą, miltus, viską išmaišyti. Masė bus tokia, kaip drėgnas smėlis.
Dėti po šaukštelį tolėliau vieną nuo kito. nes masė kepdama leisis ir plėsis. 


Kepti 5 - 10 minučių, kol gražiai paskrus ir paruduos. Būtina sttebėti, kad nesudegtų!!!  


P.S.Nuimti nuo skardos pravėsusius, nes karšti lūžinės

Skanaus:)

Daržovių sriubą su vištiena

Norėjosi gardžios daržovių sriubos, tai sugalvojau  lengvą labai skanios sriubo receptėlį:) turėtų būti skanu ir su rūkyta vištiena:)


Reikės:
Apie 2 l daržovių sultinio,
porą vištienos kulšelių virtų,
100 g ryžių,
porą bulvių,
1/2 parikos,
morkos,
1/2 brokolio,
1/2 skardinės konservuotų kukurūzų.

Kadangi naudojau naminį sultinį, tai vandeny užkaičiau kulšeles, po to dėjau svogūną ir salierą.  Pakepti keptuvėje kubeliais pjaustytą papriką ir tarkuotą morką. Kai paverda dėti ryžius, smulkintas bulves, ir pakeptas paprikas su morkomis. Iš sriubos išgriebti kulšeles ir svogūną su salieru. Vištieną supkaustyti nedideliais gabalėliais, brokolį išskirstyti žiedynais ir dėti į sriubą. Taip pat bert kukurūzus.Įmestin porą pipirų ir lauro lapą. Pavirti keletą minučių.

Skanaus:)

Lietiniai blynai su mėsa ir daržovėmis

Labai skanūs blyneliai pagal tetos receptą:)



Reikės:
500 g faršo,
1/2 kopūsto,
2 morkos,
svogūnas,
druska. pipirai,
lietinių ( iš kiaušinių, pieno ir miltų).

Pasiruošti įdarą: kopūstą ir svogūną supjaustyti , morkas sutarkuoti ir apkepti aliejuje. Faršą taip pat apkepti, berti druskos ir pipirų. Sumaišyti su keptomis daržovėmis, jei reikia dadėti prieskonių.



Dėti po šaušką įdaro ant lietinio ir susukti.



Apkepti iš abiejų pusių.

Skanaus:)

2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Prancūziškas slyvų pyragas ( PLUM GALRTTE)



Pasakiškai skanus pyragas iš prancūzų virtuvės. Aromatingas, traškus,su rūgštele ir glazūra.

Reikės:
140 g sviesto,
185 g miltų,
3 v.š. vandens,
1/2 a.š. obuolių acto,
160 g cukraus,
1/2 a.š. druskos,
800 g slyvų.

Tešlai sumaišyti miltus, druską, cukrų (1 v.š.). Sviestą supjaustyti nedideliais kvadratukais, dėti į miltų masę ir viską sumaišyti kombaine ar sutrinti rankomis. Actą sumaišyti su lediniu vandeniu, pilti į tešlą, gerai suminkyti. padaryti iš tešlos rutulį, po to truputį pakočioti, kaip blyną, susukti į maisto plėvelę ir dėti į šaldytuvą  , palikti per naktį ar bent 3 val. Išimtą tešlą pabarstyti miltais ir pakočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ( 32cm skersmens).  Apipjauti lygiai kampus 



ir kartu su kepimo popieriumi dėti  15 min. į šaldytuvą. ( Iš likusios tešlos galima padaryti mini pyragiuką). Slyvas supjaustyti skiltelėm, dvi palikti nepjaustytas. 


Pasidaryti slyvų glazūrą: dvi slyvas sutarkuoti tarka, užberti cukrumi ir nemaišyti! Dėti ant vyryklės ir virti apie 7 min., pertrinti per sietelį (  minkštimas nereikalingas). 
Tešlą išimti iš šaldytuvo ir kartu su popieriumi dėti į kepimo formą, paliekant nedidelius bortelius. Ant viršaus gražiai išdėlioti slyvas ir pabarstyti 2 v.š. cukrumi.


 Slyvose daug pektino , todėl skystis sustings kaip želė ir neišbėgs. Suformuoti gražiai kraštus, aptepti lydytu sviestu ir pabarstuti cukrumi. Kepti 180°C orkaitėje 45 min. Leisti atvėsti 10 min ir aptepsi slyvų glazūra. Patiekti geriau šiltą ( galima pašildyt mikrobanginėje), skanu su ledais ar plakta grietinėle.

 Skanaus:)

Slyvų klafutis




Labai skanus ir greitai pagaminamas desertas, minkštas, saldus bet su rūgštele ir traškia migdolų plutele. 

Reikės:
800 g mėlynų slyvų,
3 kiaušiniai,
9 v.š. rudojo cukraus ( galima ir paprasto),
3 v.š. miltų,
300 ml pieno,
1 pakelis vanilionio cukraus,
truputį sviesto,
žiupsnelis druskos,
cukraus pudros,
migdolų drožlių.

  Slyvas supjaustyti skiltelėmis. Kiaušinius, druską, cukrų ir vanilinį cukrų išplakti su mikseriu iki purios masės. Supilti išsijotus miltus ir viską gerai išmaišyti. Tada supilti pieną ir vėl gerai išmaišyti. Kepimo indelius ( ar vieną didelį ) ištepti sviestu ir pabarstyti cukrumi, tada sudėlioti slyvų skilteles, apibarstyti migdolų drožlėmis ir užpilti paruošta mase, vėl apibarstyti migdolų plokštelėmis. Kepti 250˚C orkaitėje 10 min., po to temperatūrą sumažinti iki 180˚C ir dar kepti 20 min. Palaukti, kol truputį pravės, ir apibarstyti cukraus pudra. 
Skanaus:)






2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Mantai

Labai skanus patiekalas pagal Saulę:)


Įdaru ireikės:
1 kg mėsos ( geriau gal būtų su aviena ar jautiena, bet mann skanu ir su kiauliena),
1 kg svogūnų,
druska, pipirai, kalendra.

Mėsą sumalti stambiau nei faršui, svogūnus susmulkinti virtuviniu kombainu ir dėti į mėsą, sumaišytį. Įpilti truputį vandens, berti druską ( jos nepagailėti nes svogūnai suteikia saldumo) , pipirus, kalendrą ( nebūtinai) ir gerai išmaišyti ir įddaras paruoštas.
Pasiruošti koldūninę tešlą iš kiaušinių, vandens, miltų, druskos ir šlakelio aliejaus. Iškočioti ploną lakštą, išspausti skrituliukus didesnious nei puodelis ir formuoti mantus:



Virti garų puode 40 minučių, o likusius galima užsišaldyti. Patiekti su grietine ir spirgučiais.

Skanaus:)

Kepti vištienos sparneliai



Reikės:
1 kg vištienos sparnelių,
100 ml sojos padažo,
100 ml vandens,
50 ml ananasų sulčių,
100 g cukraus,
50 ml aliejaus,
1 a.š. česnako drožlių,
1 a.š. tarkuoto imbiero.

Dubenyje sumaišyti visus marinatui skirtus ingredientus,  sudėti sparnelius ir gerai sumaišyti. Laikyti šaldytuve mažiausiai per naktį.  Sparnelius dėti į riebalais išteptą skardą, ant viršaus supilti visą marinatą ir kepti 180˚C orkaitėje apie 1 valandą.

Skanaus:)




Tortas "Tiramisu"

Labai skanus tortas , tiesiog tirpstantis burnoje:)


Biskvitui:
5 kiašinių,
200 g cukraus,
100 g miltų,
80 g krakmolo,
2 a.š. kepimo miltelių.

Kavos sirupui:
400 g karšto vandens,
4 a.š. tirpios kavos,
4 a.š. cukraus.

Kremui:
450 ml grietinėlės,
350 g maskarponės,
100 ml cukraus pudros.

Pirmiausia reikia išsikepti biskvitą: kiaušinius su cukrumi išplakti iki standžių putų. Atskirame dubenyje persijoti sausus produktus ir atsargiai juos įmaišyti į kiaušinius, atsargiai išmaišyti, pilti  į formą ir kepti 180˚C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kol biskvitas kepa, pasidarome kavos sirupą, kad pravėstų.
Iškepusį biskvitą atvėsinti (jei kepant iškilo kalniukas uždėti lėkštę, kad jis sukristų). 
Kol vėsta pasidarom kremą: šaltą grietinėlę išplakti su cukraus pudra, vėliau įįmaišyti maskarponę. Atvėsusį biskvitą perpjauti per pusę, imti viena pusę , ją gauiai sulaistyti kavos sirupu ir užtepti pusę kremo. 



Dėti kitą biskvito paplotėlį, sulaistyti ir aptepti likusiu kremu, galima apibarstyti kakava. Dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. 

Skanaus:)







2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Pyragas su brokoliais ir vištiena

Nors pagal originalų receptą tai buvo tarta, kadangi dariau iš dvigubos normos tai man labiau panašus į pyragą, kuris buvo labai skanus:)


Tešlai:
250g miltų,
120g šalto sviesto,
 stiklinės vandens,
1 v.š. aliejaus,
žiupsvelis druskos.

Įdarui:
200g vištos krūtinėlės,
1 nedidelis brokolis,
1 - 2 pomidorai,
1 paprika,
1 svogūnas,
2 sk. česnako,
druskos, pipiru, kitų mėgstamų prieskonių.

Užpilui:
100g fermentinio sūrio,
3 kiaušiniai,
2 - 3 v.š. grietinės,
2 - 3 v.š. pieno,
truputį druskos.

Pirmiausia pasigaminti pagrindą. Miltus persijoti ir į juos įtarkuoti ar sudėti smulkiai pjaustytą sviestą ir minkyti, kol neliks sausų miltų. Tada įpilti vandens, aliejaus, įberti truputį druskos ir užminkyti tešlą. Dėti į šaldytuvą pusvalandžiui ir iškočiojus ( arba suformavus su rankomis) tešlą dėti į kepimo formą, taip kad būtų borteliai.


Statyti atgal į šaldytuvą ir pasidaryti įdarą. Brokolius kelias minutes apvirti. Įkaitintame aliejuje pakepinti česnaką ir smulkiai pjaustytą vištieną. Kai vištiena pabals sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir papriką. Kiek patroškinus sudėti nuluptus ir smulkiai supjaustytus pomidorus. Berti prieskonius ir sudėti apvirtus brokolius. paruoštą masę atvėsinti. Sukrėsti ant tešlos:


Ant viršaus užpilti kiaušinius, išplakti su pienu , grietine, pipirais ir tarkuotu sūriu.  Truputį pamaišyti.


Kepti 180°C 30 - 40 min.


Labai skanu:)


Šaltinis

Čičinsko kepsniai

Labai skanūs kepsniukai, kilę iš Panevėžio:)


Reikės:  (9 vnt)
500g bulvių,
1 kiaušinis,
1 v.š. bulvių krakmolo,
miltų tešlai užminkyti.
Įdarui:
Faršo,
svogūno,
česnako,
kiaušinio,
druskos, pipirų, prieskonių.

Virtas bulves sumalti, įmušti kiaušinį, įdėti truputį druskos. Berti krakmolą ir miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti ir supjaustyti juostelėmis.


Iš faršo formuojam pailgą kotletą ir įvyniojam į tešlos juostelę. Suformuotus kepsnius virti ar kepti aliejuje. Patiekti su pomidorų padažu ir marinuotais svogūnais .

Skanaus:)

Šaltinis

Zacherio tortas

Labai skanus pyragas is knygos "Kepimo džiaugsmai". Tik per skubėjimą pyliau karštą šokoladą tai nelabai gražus gavosi:)


Reikės:
280g tamsaus šokolado,
130g kambario temperatūros sviesto,
125g cukraus pudros,
1 pakelis vanilinio cukraus,
6 kiaušinių tryniai,
6 kiašinių baltymai,
275g cukraus,
125g miltų,
250g abrikosų uogienės ar džemo.

130g smulkinto šokolado ištirpinti karšto vandens dubenyje. Palikti atvėsti. Riebalus gerai išsukti, įberti sukraus pudrą, vanilinį cukrų, išplakti iki vienalytės masės. Po vieną įmušti trynius ir šmaišyti šokoladą.
Baltymus gerai išplakti iki standžių putų, suberti 75g cukraus, paplakti ir įmaišyti į šokoladinę masę. Įsijoti miltus ir atsargiai mentele sumaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 175°C. Kepimo formą ištepti riebalais , pabarstyti miltais, sukrėsti tešlą ir dėti į orkaitę. Tarp orkaitės ir durelių įsprausti medinį pagaliuką paliekant tarpą. Kepti 15 min. Po to sumažinti iki 150°C ir kepti dar 50 min. Ataušinti. Pašildytą abrikosų uogienę pertrinti per sietą.Pyragą perpjauti į dvi dalis. Apatinę dalį aptepti su puse abrikosų uogienės, ant viršaus uždėti kitą ir užtepti likusią uogienę.
Likęs cukrus 5 min. smarkiai pakaitinamas su ⅛ l vandens ir likusiu šokoladu. Tortas aptepamas praaušintu šokoladu.


Skanaus:)