2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

Kepta antis su raugintais kopūstais

Skani ir graži kalėdinė antis.



Reikės:
Antis,
1kg raugintų kopūstų,
svogūnas,
česnako,
citrinos,
druskos,pipirų,
lauro lapas,
bulvyčių.

Antį apšlakstyti citrinos sultimis, įtrinti druska, pipirais, kmynais, česnaku, galima užbarstyti šiek tiek cukraus. Ir leidžiam pasimarinuoti kokią parą. Raugintus kopūstus patroškinti su svogūnu, įpilti aliejaus, truputį cukraus ir druskos. Troškintais kopūstais prikimšti antį ir susegti dantų krapštukais kad neišbėgtų kopūstai. Kepam 190°C  pridengtą folija apie 1 - 1,5 val. Šalia sudėti likusius kopūstus. Galima dėti paprastai bulves, bet aš apviriau 10 min, įpjausčiau griežinėlius ne iki galo, užtepiau sviesto ir česnako. Likus pusvalandžiui ar daugiau iki kepimo pabaigos, nuimti foliją ir kepti toliau , kol viskas iškeps vis palaistant anties taukais.


Skanaus:)

4 komentarai:

  1. Kaip kepti krutinele i virsu ar i apace ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanu. Dėkui už receptą. Aš dar į kopūstus įpjausčiau pievagrybių ir kartu pakepinau

    AtsakytiPanaikinti
  3. tas klausimas..buvo topas:)

    AtsakytiPanaikinti