Tešlai:
2 rūgštūs obuoliai,
250g kambario temperatūtos sviesto,
175g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
200g miltų,
½ pakelio kepimo miltelių,
100g razinų,
2 a.š. cinamono,
½ a.š. meduolių prieskonių,
žiupsnelis druskos,
tarkuotos ½ citrinos žievelės,
100g smulkiai kapotų migdolų.
Nuluptus obuolius supjaustyti 1 cm dydžio kubeliais, Ištrinti ar išplakti sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, įmaišyti sijotus miltus su kepimo milteliais, obuolius, razinas, cinamoną, meduolių prieskonius, druską, citrinos žievelę ir migdolus.
Pilti tešlą į riebalais išteptą formą 26cm, palyginti ir kepti 180⁰C ( 160⁰Csu vėjeliu) įkaitintoje orkaiteje apie 50-60 minučių. Paskutines 20 minučių uždengti pyragą kepimo popieriumi kad pyrago viršus nebūtų per tamsus.
Iškepusį pyragą vėsinti formoje apie 20 minučių, po to perkelti ant grotelių.
Apibarstyti su cukraus pudra.