2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Mantai

Labai skanus patiekalas pagal Saulę:)


Įdaru ireikės:
1 kg mėsos ( geriau gal būtų su aviena ar jautiena, bet mann skanu ir su kiauliena),
1 kg svogūnų,
druska, pipirai, kalendra.

Mėsą sumalti stambiau nei faršui, svogūnus susmulkinti virtuviniu kombainu ir dėti į mėsą, sumaišytį. Įpilti truputį vandens, berti druską ( jos nepagailėti nes svogūnai suteikia saldumo) , pipirus, kalendrą ( nebūtinai) ir gerai išmaišyti ir įddaras paruoštas.
Pasiruošti koldūninę tešlą iš kiaušinių, vandens, miltų, druskos ir šlakelio aliejaus. Iškočioti ploną lakštą, išspausti skrituliukus didesnious nei puodelis ir formuoti mantus:



Virti garų puode 40 minučių, o likusius galima užsišaldyti. Patiekti su grietine ir spirgučiais.

Skanaus:)

Kepti vištienos sparneliai



Reikės:
1 kg vištienos sparnelių,
100 ml sojos padažo,
100 ml vandens,
50 ml ananasų sulčių,
100 g cukraus,
50 ml aliejaus,
1 a.š. česnako drožlių,
1 a.š. tarkuoto imbiero.

Dubenyje sumaišyti visus marinatui skirtus ingredientus,  sudėti sparnelius ir gerai sumaišyti. Laikyti šaldytuve mažiausiai per naktį.  Sparnelius dėti į riebalais išteptą skardą, ant viršaus supilti visą marinatą ir kepti 180˚C orkaitėje apie 1 valandą.

Skanaus:)




Tortas "Tiramisu"

Labai skanus tortas , tiesiog tirpstantis burnoje:)


Biskvitui:
5 kiašinių,
200 g cukraus,
100 g miltų,
80 g krakmolo,
2 a.š. kepimo miltelių.

Kavos sirupui:
400 g karšto vandens,
4 a.š. tirpios kavos,
4 a.š. cukraus.

Kremui:
450 ml grietinėlės,
350 g maskarponės,
100 ml cukraus pudros.

Pirmiausia reikia išsikepti biskvitą: kiaušinius su cukrumi išplakti iki standžių putų. Atskirame dubenyje persijoti sausus produktus ir atsargiai juos įmaišyti į kiaušinius, atsargiai išmaišyti, pilti  į formą ir kepti 180˚C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kol biskvitas kepa, pasidarome kavos sirupą, kad pravėstų.
Iškepusį biskvitą atvėsinti (jei kepant iškilo kalniukas uždėti lėkštę, kad jis sukristų). 
Kol vėsta pasidarom kremą: šaltą grietinėlę išplakti su cukraus pudra, vėliau įįmaišyti maskarponę. Atvėsusį biskvitą perpjauti per pusę, imti viena pusę , ją gauiai sulaistyti kavos sirupu ir užtepti pusę kremo. 



Dėti kitą biskvito paplotėlį, sulaistyti ir aptepti likusiu kremu, galima apibarstyti kakava. Dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. 

Skanaus:)