2014 m. sausio 10 d., penktadienis

Rafaelo tortas

Tai pasakiškai skanus tortas:)


Reikės:
100 - 150g migdolų,
500g maskarponės,
150g cukraus,
3 a. š. kepimo miltelių,
3 kiaušiniai,
100g bulvių krakmolo,
100g miltų,
4 v.š. vandens,
70g kokosų drožlių,
indelis kondensuoto pieno.

Pirmiausia reikia išsikepti biskvitą. Truputį paplakti kiaušinius, įpilti vandenį ir kelias min. paplakti, berti cukrų ir išplakti. Dėti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, 30g kokoso drožlių ir viską paplakti arba gerai išmaišyti. Apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti 180°C orkaitėje 30 minučių.
Kol biskvitas vėsta, pasiruošti riešutus ir kremą. Riešutus užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti porą min., nupilti ir dar kartą užpilti. Tada nuimti luobeles ir paskrudinti riešutus sausoje keptuvėje. Vėliau juos susmulkinti ( aš juos pjaustau peiliu). Gaminam kremą: maskarponę paplakti mikseriu, tada pilti 3/4 ar visą skardinę kondensuoto pieno ir išplakti iki vientisos masės. Biskvitą padalinti į dvi dalis. Imti vieną dalį, užtepti pusę kremo, užbarstyti riesutus


ant viršaus dėti kitą biskvitą, užtepti likusį kremą ir užbarstyti kokoso drožlėmis. Palikti šaldytuve bent 3 valandoms.

Skanaus:)

2014 m. sausio 7 d., antradienis

Kiaulienos - morkų guliašas

Paprastas ir labai skanus guliašas:)


Reikės:
700g kiaulienos sprandinės,
2 morkų,
svogūno,
2 sk. česnako,
200ml grietinės,
1 a.š. grūdėtų garstyčių,
2 v.š. pomidorų padažo,
sultinio,
druskos, pipirų.

Mėsą supjaustyti juostelėmis, apkepti aliejuje, baigiant kepti įspausti česnaką ir padarstyti druska bei pipirais. Apkeptą męsą dėti į puodą, užpilti sultiniu ir troškinti. Tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną apkepti ir dėti troškintis kartu su mėsa. Kiek vėliau įdėti garstyčių, pomidorų padažo, rietinę, jei reikia dar prieskonių ir patroškinti apie pusvalandį. Skaniausia su bulvių koše. Skanaus:)

Nuostabusis obuolių pyragas

Tiesiog idealus obuolių pyragas, lengvai pagaminamas, purus, drėgnas ir be galo skanus:))


Reikės:
250g sviesto,
250g cukraus,
5 kiaušiniai,
1pakelis vanilinio cukraus,
350 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių,
1kg obuolių,
truputį rudojo ar paprasto cukraus,
cukraus pudros pabarstymui.

Obuolius nulupti, supjaustyti mažais gabaliukais, pabarstyti cukrumi ir atidėti, kol ruošiama tešla.


 Į dubenį  dėti miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius, dėti minkštą sviestą ir viską išmaišyti maišytuve arba su šaukštu. Tešlą sumaišyti su obuoliais, versti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir sulyginti.


Kepti 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Iškepusį pyragą pabarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.
Skanaus:)

2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Berlyno duona / Berlin brød

Labai skanūs sausainukai, iškeptus galima laikyti net dvi savaites:))


Reikės:
250g miltų,
80-100g kambario temperatūros sviesto,
100g cukraus,
1 a.š. medaus,
60 g kakavos,
1,5 v.š. cinamono,
1 sutrintas gvazdikėlis,
50g juodojo šokolado,smeltet
150g migdolų juostelių (galima maišyti su lazdyno riešutais),
pakelis vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
2 kiaušiniai.

Iš tešlai skirtų produktų suminkyti tešlą ir įminkyti riešutus. Padalyti tešlą į 5 ar dagiau dalių ir rankų pagalba padaryti volelius. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 120°C įkaitintoje orkaitėje 1valandą. Atvėsinti, aptepti citrinų glajumi ( sumaišyti 100g cukraus pudros ir 3 v.š. citrinos sulčių) ir supjaustyti riekutėmis.
Skanaus:)

Berlin brød:
250g mel,
2 egg,
80-100g romtemp. smør,
100g sukker,
1 ts honning,
60g kakao,
1,5 ss kanel,
1 knust nellik,
50g mørk sjokolade,
150g nøtter (hasselnøtt, mandler) jeg bruker begge,
1 pakke vaniljesukker eller 2-3 ss,
1 ts bakepulver.

Alle ingrediensene ti deig blandes og knas sammen til en jevn deig. Nøtter blandes inn i deigen.
Deigen formes til  ca. 20 cm lange pølser. Steke ved 120°C i ca. en time. Avskjøles.
Glaseres med sitron glasur (sitronsaft og melis). Skjæres i 1-2 cm tykke skiver med en skarp kniv.
Oppbevares i en tett boks.