Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Reikės:
350g sviesto,
350g cukraus,
7 kiaušiniai (atskirti tryniai ir baltymai),
200g miltų,
150g krakmolo,
2 - 3 v.š. grietinės,
1 a.š. vanilinio cukraus.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėti po vieną trynį ir plakti, kol susidės visi. Miltus išsijoti kartu su krakmolu ir suberti į tešlą. Baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į tešlą, išmaišyti, sudėti grietinę. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei per tiršta įdėti dar grietinės:
Kepimo popieriu iškloti kepimo formą ( aš patepiau tik sviestu). Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu sluoksniu, košti į orkaitę, įkaitintą iki 220°C (funkcija iš viršaus), kepti kol truputį paruduos. Kai apkeps pirmas sluoksnis išimti::
Pilti kelis šaukštus tešlos ant viršaus:
Sulyginti:
Ir vėl kepti. Sluoksniuoti, kol neliks tešlos. Supjaustyti, kol šiltas.
Sknaus:)
Šaltinis
reikes pamegint daug nieko nereikia ir skanei atrodo:)
AtsakytiPanaikintiO kodel silta pjaustyti?
AtsakytiPanaikintilabai skanus pyragas, jau kelis artus kepiau ir dar kepsiu
AtsakytiPanaikintiMalonu girdėti, man irgi skanu, tik gaila kad prie orkaitės ilgokai reikia būti:)))
AtsakytiPanaikintiŠiltas lengviau pjaustosi, nelūžinėja ir netrupa
AtsakytiPanaikintiKiek maždaug dėti miltų, krakmolo reikia cukraus? Man tiek g nieko nesako.
AtsakytiPanaikintiViena stikline 200ml: 200g cukraus, 140 g miltu, 160 g krakmolo
AtsakytiPanaikintiKaip tik gramai viską sako:). Net neskaitau receptų kur produktai įvardinti stiklinėmis;).
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už aiškius ir skanius receptus.
Man įdomu kaip nesudega apatiniai sluoksniai?
nes kepa tik is virsaus
AtsakytiPanaikinti