Labai skanūs kibinai, tokie kaip trakuose.
Tešlai:
1 kg kvietinių miltų,
450g margarino arba sviesto,
4 kiaušiniai,
200 g grietinės,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
1 kg kiaulienos sprandinės,
3 svogūnai,
50 g margarino arba sviesto,
1/2 pakelio vegetos,
maltų juodųjų pipirų,
šlakelis virinto šalto vandens.
Visus miltus beriame į puodą, margariną supjaustome gabaliukais ir dedame į miltus, įberiam žiupanelį druskos ir viską gerai sutrinam rankomis, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas.
Imame vieną kiaušinį, atskiriame trymį nuo baltymo: baltymas keliauja į tešlą, o trynį atsidedame atskirai indelyje ( kibinų aptepimui). Likusius tris kiaušinius mušame į masę, dedame grietinę ir maišom, minkom, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą uždengiame arba įsukam į maistinę plėvelę ir paliekam šaldytuve 30 min.
Kol tešla šaldytuve gaminame įdarą: mėsą supjaustome mažais kubeliais. Į mėsą deddame margariną, kubeliais pjaustytus svogūnus, pilam šlakelį vandens, beriame vegetą bei pipirus ir viską gerai išmaišome.
Traukiame iš šaldytuvo tešlą ir padalinam ją į maždaug vienodod dydžio rutuliukus. Suspaudžiam jį (lad pasidarytų plokščias) pakočiojam, dedame šaukštą įdaro ir fornuojame kibiną. Padarome visus kibinus.
Imame sausą skardą (riebalų tepti nebereikia) , sudedam kibinus. Į atidėtą trynį pilame vandens, paplakame. Plakiniu aptepame kibinus, dedame į 200 laipsnių įkaitiną orkaitę ir kepame 25 - 30 min.
Skanaus