200g kiaulienos faršo
1 smulkintas svogūno laiškas
1 skiltelė česnako, smulkiai
supjaustyto
½ morkos, pjaustytos mažais
kubeliais arba tarkuotos
½ ss kukurūzų krakmolo
½ ss vandens
1 ts sojos
1
ts kepimo miltelių
1
ts sesame aliejaus
½
ts cukraus
¼
ts druskos
¼
ts pipirų
Gyoza
arba koldūnų lakštų.
Sumaišyti faršą, svogūno laišką, morką ir česnaką.
Įmaišyti likusius ingredientus ir gerai suminkyti. Palikti parinuots 15-45 min.
Pasiruošti lentelę, paparstytą miltais, dėti koldūnams ir
dubenėlį su vandeniu.
Dėti maždaug po 1,5 a.š, įdaro į lakštą, pusę lakšo
patepti su vandeniu pakei kraštą, suspausti per vidurį arba iš krašto
(priklauso nuo norimos formos) ir formuoti lenkian kraštą ir darant bangeles.
Kepimas: Įkaitinti keptuvę
su trupučiu aliejaus. Kepti 2-3 minutes kol susidarys traški auksinė plutelė.Pilti
atsargiai 150 – 200 ml verdančio vandens. Uždengti dangčiu ir kepti-garinti neatidengiant
apie 10-14 min arba kol nebeliks vandens. Kai nebeliks
vandens, atidengti, įpilti truputį sezamo aliejaus (nebūtinai) ir kepti 2-3
min. kol vėl susidarys traški plutelė.
Garinimas: Garinti garinimo
puode apie 10-12 minučių.
Valgyti
pamirkant į sojos padažą su trupučiu čili padažo arba čili aliejaus.Skanaus
------------------------------------------------------------
200g svinekjøttdeig
1 hakket vårløk
1 fedd finkakket hvitløk
½ gulrot i terninger
½ ss maisenna
½ ss vann
1 ts soyasaus
1 ts bakepulver
1 ts sesamolje
½ ts sukker
¼ ts salt
¼ ts pepper
Gyoza eller dumpling wrappers.
Bland sammen kjøttdeig,
vårløk, gulrot og hvitløk i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene. Legg til
side for marinering 15-45 min.
Ha et brett med litt mel oppå
for å legge de ferdig wrappet dumplingsene på. Ha også en liten bolle med vann
og gyoza eller dumplings arkene fremme.
Legg ca. 1,5 ts med fyllet på
midten av arket, og pensle med vann på kanten til den ene halvdelen. Klipp
sammen på midten eller kanten (avhengig av form du vil lage) og brett sammen
innover.
Steking: Varm en stekepanne på medium høy varme med litt
matolje. Legg dumplings inn og stek til du får gyllenbrun steke skorp i ca. 2-3
min. Hell inn ca. 1,5 – 2 dl kokende vann. Sett deretter på lokk, skru varmen
ned til medium og stek i ca. 10-14 min, eller til vannet er borte. Husk å ikke
ta av lokket underveis. Ta av lokken når vannet er borte, skru varmen ned til
lav og tilsett sesamolje i pannen (kan sløyfes). Stek i ca. 2-3 minutter til
bunnen er gyllenbrun og crispy.
Damping: Dampes i bambus dampkoker eller vanlig damper i
10-12 minutter.
Dyppes med soyasaus blandet
sammen med chillisaus eller soyasaus med chiliolje og litt eddik.