Labai skanūs, saldžiai rūgštūs kopūstai pagal Vaido mamos receptą:) P.s. aš naudojau 3 kopūstus, gavosi keturi 1l ir vienas 0,7l stiklainiai ir užteko 2 l marinato.
Marinatui:
1 l vandens,
1 v.š. druskos,
4 v.š. cukraus,
120 ml acto ( 9%),
pipirai, lauro lapai.
Kopūstų ir galima morkų.
Susipjaustome ar susitarkuojame kopūstus, jei naudosim, morkas sutarkuojam ir sumaišom su kopūstais. Viską užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome, kol pravės. Tada nusunkiame, sudedam į gerai išplautus ar pakaitintus stiklainius, užpilame išvirtu marinatu ir paliekame pastovėti, kol pravės. Kai kopūstai su marinatu pravėsta, marinatą nupilame, užverdame, užpilame ant kopūstų ir jau uždarome. Stiklainius laikome apverstus, kol pravės.
Skanaus:)
kazka panasaus esu valgiusi tik buvo dar aliejaus
AtsakytiPanaikintiSkanu turetu buti:)
AtsakytiPanaikintiBūtų gerai žinoti ar ši mišrainė tinka laikymui žiemai, ar skita greitam vartojimui.
AtsakytiPanaikintiPuikiai tinka ziemai:)
AtsakytiPanaikintiKokio dydžio galvos? Mano kopūsto viena galva sveria 8 kg.
AtsakytiPanaikintiTai priklausomai kiek stiklainiu norite tureti, tiekk ir reikes kopustu
AtsakytiPanaikinti