Biskvitui:
6 kiaušiniai,
stiklinė (250 ml) cukraus,
2 v.š. vandens,
1 a.š. kepimo miltelių,
370 ml miltų.
Kremui:
400 gr baltojo šokolado,
450 gr grietinėlės,
9 gr želatinos.
apie 500gr ar daugiau šilauogių.
Biskvitui standžiai išplakti baltymus, po truputį pilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po vieną trynį ( po kiekvieno vis paplakant) . Miltus, persijotus su kepimo milteliais, berti į kiaušinių masę. Įpilti vandenį ir atsargiai permaišyti mediniu šaukštu. Ant kepimo skardos dugno tiesti kepimo popierių ir pilti tešlą, kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 min., nedarinėjant durelių.
Iškepusį ir atvėsusį perpjaunam per pusę.
Pasiruošiam kremą: želatiną užpilti 30 ml šalto vandens ir palikti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml grietinėlės, supilti į ją išbrinkintą želatiną, ir maišyti kol ištirps. Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą, išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per kelis kartus atsargiai įmaišyti į šokolado masę.
Aš kepiau ir dariau vienoje formoje, taigi apipjoviau biskvitą porą centimetrų. Formą nuimamais kraštais iškloti maistine plėvele ( ir dugną ir sieneles, kad kremas neišbėgtų).
Dedame vieną biskvitą ant dugno, nuo sienelės turi būti apie 1 cm tarpas. Tarp sienelės ir biskvito prisedam šilauogių. Pusė likusių uogų išdėliojam ant biskvito, užpilame pusę kremo. Ant viršaus dedam antrą lakštą, uogas ir užpilame kremu. Viršų papuošiame uogomis. Tortą per naktį palikti šaldytuve.
Skanaus:)
Šaltinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą