2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Vokiški migdoliniai sausainiai

Tai skaniausi Kalėdiniai sausainiai, kurių prieš šventes prikepu daug, jie puikiai tinka dovanoms, nes yra gražūs ir labai skanūs. Iškeptus sausainius reikia laikyti metalinėse ar kitokiose dėžutėse kur vėsiau, ir yra skaniausi bent porą dienų pastovėję. Tešlą visada darau iš dvigubos normos ir iš vakaro, o kitą dieną jau kepu.


Reikės:
200g miltų,
100g cukraus,
100-150g kambario temperatūros sviesto,
pakelis vanilinio cukraus,
2 nubraukti a.š. kepimo miltelių,
kiaušinis,
abrikosų džemo,
migdolų drožlių,
šokoladinio glajaus arba šokolado.


Sumaišyti sausus produktus, įpjaustyti minkštą sviestą, dėti trynį (baltymą atidėti, reikės vėliau), suminkyti tešlą irdėti į šaldytuvą valandai ar parai. Tešlą iškočioti plonai per plėvelę,    (reikės pjaustyti 1,5×7 cm juostelėmis) atsimatuoti kiek reikės, kiek gausis juostelių ir išpjauti kvadratą, aptepti plaktu baltymu, uždėti migdolų drožlių, paspausti ir supjaustyti vienodomis juostelėmis (greitesnis būdas su formele). Atsargiai sausainius perdėti į blėką su kepimo popieriumi. Kepti įkaitintoje 180°C orkaitėje 7-15 min, priklausomai nuo sausainių dydžio. Iškepusius atvėsinti, pertepti su džemu, palaukti kol sukibs, tada pamirkyti galiukus į glajų ar tirpintą šokoladą, palaukti kol sustings.




Mandel kaker:
ca. 200g mel,
100g sukker,
100 - 150g smør,
1pakke vaniljesukker,
2 ts bakepulver,
1 egg,
aprikos mos,
mandelflak,
kokesjokolade.
Bland all tør med smør og eggeplumme i en kjøkkenmaskin.  avkjøl deigen i kjøleskapet i minst en time.
Kjevl ut deigen og stikk ut ønskede figurer. Legg kakene på stekeplater dekket med bakepapir. Pensle med pisket eggehvit og strø på noen mandelflak. Klem mandelflakene litt fast. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 7 - 12 min.
Avkjøl kakene på rist. Legg sammen to og to kaker med aprikos mos imellom. Vente til aprikos mos har stivnet.
Dypp den ene enden på hver kake i smelted sjokolade og legg på brettet.









Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą