2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Berlyno duona / Berlin brød

Labai skanūs sausainukai, iškeptus galima laikyti net dvi savaites:))


Reikės:
250g miltų,
80-100g kambario temperatūros sviesto,
100g cukraus,
1 a.š. medaus,
60 g kakavos,
1,5 v.š. cinamono,
1 sutrintas gvazdikėlis,
50g juodojo šokolado,smeltet
150g migdolų juostelių (galima maišyti su lazdyno riešutais),
pakelis vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
2 kiaušiniai.

Iš tešlai skirtų produktų suminkyti tešlą ir įminkyti riešutus. Padalyti tešlą į 5 ar dagiau dalių ir rankų pagalba padaryti volelius. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 120°C įkaitintoje orkaitėje 1valandą. Atvėsinti, aptepti citrinų glajumi ( sumaišyti 100g cukraus pudros ir 3 v.š. citrinos sulčių) ir supjaustyti riekutėmis.
Skanaus:)

Berlin brød:
250g mel,
2 egg,
80-100g romtemp. smør,
100g sukker,
1 ts honning,
60g kakao,
1,5 ss kanel,
1 knust nellik,
50g mørk sjokolade,
150g nøtter (hasselnøtt, mandler) jeg bruker begge,
1 pakke vaniljesukker eller 2-3 ss,
1 ts bakepulver.

Alle ingrediensene ti deig blandes og knas sammen til en jevn deig. Nøtter blandes inn i deigen.
Deigen formes til  ca. 20 cm lange pølser. Steke ved 120°C i ca. en time. Avskjøles.
Glaseres med sitron glasur (sitronsaft og melis). Skjæres i 1-2 cm tykke skiver med en skarp kniv.
Oppbevares i en tett boks.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą