2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Perlenkta pica




Tešlai:
200 ml pieno,
2 a. š. sausų mielių,
1 a. š. cukraus,
1 a. š. druskos,
250 g miltų.

Įdarui:
300g vištienos filė,
250g mocarelos,
300g pievagrybių,
250g vynuoginių pomidorų,
3 a. š. džiovinto raudonėlio,
2 - 3 v. š. pomidorų padažo arba pastos,
baziliko,
augalinio aliejaus,
druskos, pipirų,
kiaušinio trynio aptepimui.

Pirmiausia pasidaryti tešlą: pašildyti pieną, į jį berti cukrų ir mieles, pamaišyti ir uždengus pakildinti. Kai pakyla ir užsideda kepurytė pilti aliejų, dėti druską, išsijotus miltus ir palaukti kol tešla pakils.
Kol tešla kyla pasidaryti įdarą: vištienos filė supjaustyti nedideliais kvadratėliais, kepti aliejuje, kai vištiena pabaltuoja, dėti smulkiai pjaustytus pievagrybius, pagardinti druska , pipirais ir raudonėliu..
Pakilusią tešlą perminkyti ir padalinti į tris dalis. Iškočioti apvalų blyną, vieną pusę aptepti pomidorų padažu, dėti vištieną su pievagrybiais, pjaustytus pomidorus, smulkintą baziliką ir griežinėliais pjaustytą mocarelą.


 Picą perlenkti, užspausti gerai kraštus, aptepti paplaktu tryniu.


Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes. 
Skanaus:)





1 komentaras: