2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Kiaulienos suktinukai su chorizo ir paprikomis

Paprasta ir skanu, pagal Beatą. Vietoj chorizo dešros galima naudoti plonai pjaustytą rūkytą dešrą, šoninės griežinėlį ar kumpį.


4 kiaulienos gabalėliai karbonadui,
2 sk. česnako,
1 v.š. alyvuogių aliejaus,

½ a.š. saldžiosios paprikos miltelių,
½ a.š. maltos kalendros,
½ a.š. kmynų,
druskos, juodųjų pipirų,
1 saldžioji paprika,
12 ar ar daugiau plonų chorizo dešros griežinėlių.

Męsa išmušti iki pusės centimetro kepsnių. Sutrintas česnako skilteles sumaišyti su aliejumi, paprika, kalendra ir kmynais. Šia mase aptepti mėsą ir pabarstyti druska bei pipirais.
Papriką, išėmus sėklas, supjaustyti plonais šiaudeliais. Ant mėsos dėti po tris griežinėlius chorizo dešros ir keletą šiaudelių paprikos, ją standžiai susukame, sutvirtiname pagaliukais.



 Dedame į kepimo indą pagaliuku žemyn. Šalia suktinukų į kepimo indą dar galima įmesti daržovių: pomidorų, svogūnų, papriką ir cukiniją. ( aš dar įpyliau grietinėlės, bet gal jos ir nereikėjo). 


Kepame 190˚ apie 45 min. 



Skanaus:)



2 komentarai:

  1. labai skanus, gaminau juos jau ne karta, bet man gaunasi sausoki vis...

    AtsakytiPanaikinti
  2. galima dar sviestu patepti, gal nebebus sausi, nors man ir be sviesto gaunasi gerai:) ir iš sprandinės skanesni gaunasi:)

    AtsakytiPanaikinti