2012 m. gruodžio 21 d., penktadienis
Suomiškai marinuota silkė
Reikės:
250g silkės filė aliejuje,
nedidelis mėlynasis svogūnas,
nedidelė morka,
1-2 a.š. smulkintų krapų.
Marinatui:
50ml cukraus,
100ml vandens,
40ml acto,
2 lauro lapeliai,
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š tarkuotų krienų (tinka ir iš stiklainiuko).
Silkę supjaustyti gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morką plonais griežinėliais, užbarstyti krapus, viską išmaišyti, galima ir aliejų supilti nuo silkės.
Marinatui vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet supilame krienus ir supilame actą, kelias min. paviriname. Atvėsusį marinatą užpilame ant silkės ir statome į šaldytuvą parai.
Skanaus:)
Šaltinis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą