Tešlai:
3 kiaušiniai,
indelis kondensuoto pieno,
50g sviesto,
180g miltų,
1a.š. kepimo miltelių.
Kremui:
80g kambario temperatūros sviesto,
120g grietinėlės tipo surio ( philadelphia ar varškės kremo),
porą šaukštų kondensuoto pieno ( pasiliekam nuo tešlai skirto).
Kondensuotą pieną supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinius ir sumaišykite šaukštu iki vienalytės masės. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į kondensuoto pieno masę, išmaišykite. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kondensuoto pieno bei kiaušinių masę. Išeina tiršta tešla. Po kelis šaukštus tešlos sukrėskite į keksiukų kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 minutes 190 laipsnių temperatūroje.
Kol keksiukai kepa, pasiruošti kremą:
Į dubenį dėti kambario temperatūros sviestą, kondensuotą pieną, sūrį ir viską gerai išsukti. Kad kremas būtų standesnis vietoj kondensuoto pieno galima naudoti porą šaukštų cukraus pudros, tada pirma išplakti sviestą su cukraus pudra, po to dėti sūrį.
Į dubenį dėti kambario temperatūros sviestą, kondensuotą pieną, sūrį ir viską gerai išsukti. Kad kremas būtų standesnis vietoj kondensuoto pieno galima naudoti porą šaukštų cukraus pudros, tada pirma išplakti sviestą su cukraus pudra, po to dėti sūrį.
Iškeptus keksiukus palikite atvėsti. Kai jie praauš, ant kiekvieno jų užtepkite paruošto
kremo ( aš kremą ant viršaus dėjau su konditeriniu švirkštu, o likusius užtepiau, kad kremo nepritrūktų:) ir papuoškite mėgstamiausiomis uogomis ar spalvotais pabarstukais.
O jei kremas gavosi per skystas keksiukus porai valandų palikite šaldytuve.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą